enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Göktaş, Serebral Palsili Gençlerle Bir Araya Geldi

Bakan Göktaş, Serebral Palsili Gençlerle Bir Araya Geldi
12 Ekim 2023
36
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü kapsamında İstanbul Metin Sabancı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret ederek serebral palsili gençlerle bir araya geldi.

UHA / İnternational News Agency

“Bakanlığın Temel Amacı Hayat Kalitesini Yükseltmek”

Serebral palsili bireylerin müzik dinletisini izleyen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş programda yaptığı konuşmada, bakanlığın temel amacının tüm vatandaşların hayat kalitesini yükseltmek olduğunu vurguladı ve engelli bireylerin kendi potansiyelini gerçekleştiren ve topluma katkı sağlayan bireyler olarak var olmaları için çalıştıklarını dile getirdi.

Bakan Göktaş, bakanlık olarak engelli bireylerin sanattan spora, çalışma hayatından ticarete her alanda daha görünür olmaları için tüm kaynakları aktardıklarını belirterek, Türkiye’de her yıl 6 binden fazla bebeğe serebral palsi tanısı konulduğunu anımsattı.

Serebral palsi gibi nörogelişimsel bozukluklarda erken teşhisin önemine dikkati çeken Bakan Göktaş, “Doğru tanının erken konulması, hastaların daha erken fizyoterapi ve diğer tedavi olanaklarına ulaşmasını sağlar. Ayrıca erken teşhis, ailelere de rehberlik ve destek sağlayarak, onların tedavi sürecine daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarına da katkı sunar” sözlerine yer verdi.

“Grup Faaliyetlerine ve Sosyal Aktivitelerine Önem Veriyoruz”

Paydaşlarla ortak projeler yürüttüklerini, bu kapsamda serebral palsili bireylerin özel gereksinimlerini anlayarak kapsayıcı hizmetler ve çalışmalarla hayatlarına dokunmaya devam ettiklerini belirten Bakan Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Serebral palsili bireylerin hayatın her alanında var olmaları için fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz. Yatılı ve gündüz bakım hizmetlerimizin kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Bakım merkezlerimizde, bireylerin yeteneklerini geliştirmek için sosyal hayata uyum sağlama amacıyla grup faaliyetlerine ve sosyal aktivitelerine önem veriyoruz.”

İstanbul Metin Sabancı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde de seramik, müzik, kukla, çini atölyeleri ve Bocce kulübü gibi aktivitelerin olduğunu anlatan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu atölyelerin hem üretim hem de sosyal etkileşimde bulunabilme fırsatları sunduğunu anlattı.

Engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetleri hiç kimseyi arkada bırakmayan bir anlayışla sunmaya devam edeceklerini dile getiren Bakan Göktaş, bu konuda her türlü işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, daha sonra Serebral Palsili bireylerin el işinden yaptıkları ürünlerin sergisini gezdi.

Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret

Ardından Bakan Göktaş Üsküdar’daki Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek engelli bireylerle bir araya geldi.

Bakan Göktaş merkezde yer alan ebru atölyesi, filografi atölyesi, el sanatları atölyesi, bakım onarım atölyesini gezdi.

Merkezde çalışan doktorlarla görüşerek merkezde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Göktaş, kursiyerlerin halk oyunları gösterilerini izledi.

Tebessüm Kahvesine Ziyaret

Bakan Göktaş, daha sonra Üsküdar Altunizade’de bulunan ve Down sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesini ziyaret etti.

Gençlerle sohbet eden Bakan Göktaş, Down sendromlu çalışan Ahmet Mustafa Gültekin’in doğum günü kutladı. Mustafa ile pasta kesti.

Bakan Göktaş, Down sendromlu çalışanlara tuttukları takımların futbolcuları tarafından imzalanan formaları hediye etti.

Bakan Göktaş son olarak İkinci Bahar Emekliler Kahvesini ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.