enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:55 Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 25 bin megavatı geçti
10:24 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu Bosna Hersek temaslarını sürdürüyor

Bakan Çavuşoğlu Bosna Hersek temaslarını sürdürüyor
19 Haziran 2022
722
A+
A-

SARAYBOSNA – UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki resmi temasları kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bakan Çavuşoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve Konsey Başkanı Sefik Dzaferovic tarafından kabul edildi, Demokratik Eylem Partisi (SDA) Lideri Bakir İzetbegoviç ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından söz konusu görüşmelerine ilişkin, “Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Komsic ile ikili ilişkilerimizi, Bosna Hersek’teki ve bölgedeki diğer gelişmeleri ele aldık. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dzaferovic ile görüştük.

Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü, egemenliği ve istikrarına desteğimiz sürecek. Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Boşnak üyesi ve SDA Partisi lideri kardeşim Bakir İzetbegoviç’le Saraybosna’da bir araya geldik.” paylaşımı yaptı.

Çavuşoğlu resmi ziyaretlerinin ardından, Avrupa Şampiyonası B Grubu maçları için Saraybosna’da bulunan Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı oyuncularını ziyaret etti.

Oyuncularla toplu fotoğraf çektiren Bakan Çavuşoğlu, tüm ekibe başarılar diledi. Takım oyuncularının forma hediye ettiği Çavuşoğlu, “Dualarımız ve desteklerimiz takımımızla.” dedi.

Bosna Hersek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları ile de bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu’na, takım direktörü Alaga Pasic tarafından hediye takdim edildi.

Bosnalı yetkililer Çavuşoğlu’nun ziyaretinden memnun

Çavuşoğlu ile yaptıkları görüşme sonrası basına konuşan Komsic ve Dzaferovic, Çavuşoğlu’nun Bosna Hersek ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Komsic, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü ve egemenliğinin yanında olduğunu vurguladı.

Dzaferovic, “Türkiye, bölgede istikrar sağlayıcı bir role sahiptir ve toprak bütünlüğümüzü, egemenliğimizi ve reformlarımızı desteklemektedir. Türkiye’ye Bosna Hersek’e verdiği destekler için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 19 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.