enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu, 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’na katıldı

Bakan Çavuşoğlu, 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’na katıldı
11 Haziran 2022
530
A+
A-

PRAG – UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya’da 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’nun galasına katıldı. Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin mevcut küresel sınamalara bakışını ve girişimci dış politikamızı anlattık” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’nun gala yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ve Çavuşoğlu’nun da konuşma yaptığı forum, basına kapalı gerçekleştirildi.

Bakan Çavuşoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Prag’daki Asya-Avrupa Siyasi Forumu etkinliğinde, Türkiye’nin mevcut küresel sınamalara bakışını ve girişimci dış politikamızı anlattık sözlerini kullandı.

“Ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkaracağız”

Bakan Çavuşoğlu, Prag’da Türk vatandaşları ve iş insanları ile de buluştu.

Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çavuşoğlu, Türkiye ve Çekya arasındaki ticari ilişkilere de değindi:

Ticaretimizi 4 milyar 400 milyon dolara çıkarmamız, gelecek hedeflerimizi yükseltmemize sebep oldu. Bu sene 5 milyar doları yakalayacağız, birkaç sene sonra 10 milyar dolara doğru gideceğiz.

Marketa Pekarova ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya Temsilciler Meclisi Başkanı Marketa Pekarova ile de bir araya geldi. Görüşmede, parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesi, Ukrayna’daki son gelişmeler ve NATO genişlemesi ele alındı.

Gonul Dagı_680*100 banner

Çekya’nın Lidove Noviny gazetesinde Türkiye-Çekya ilişkilerini değerlendiren bir makale kaleme alan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Çekya’nın 1 Temmuz’da AB Dönem Başkanlığı’nı devralacak olmasına da değinen Çavuşoğlu, Çekya’nın yaklaşmakta olan AB Dönem Başkanlığı’nın Türkiye’nin AB üyelik sürecini ilerletmesine yardımcı olacağına eminim sözlerini kullandı.

Çavuşoğlu, bugün de Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile görüşecek.

[UHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.