enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Akar: Yakın zamanda gemilerin Ukrayna’dan ayrılmasını bekliyoruz

Bakan Akar: Yakın zamanda gemilerin Ukrayna’dan ayrılmasını bekliyoruz
29 Temmuz 2022
216
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Bakan Akar, El Cezire televizyonuna tahıl krizi ve sorunun çözümünde Türkiye’nin rolünü anlattı. Akar, Ukrayna tahılının sevkiyatıyla ilgili sona gelindiğine dikkati çekti ve ilk gemilerin birkaç gün içinde Karadeniz’den hareket edebileceklerini duyurdu. Akar ayrıca, bu krizin çözümünün enerji krizinin çözümü için de model olabileceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar merkezli El-Cezire televizyonuna konuştu.

Sevkiyatların 3 farklı limandan yapılacağını söyleyen Akar, ”Biliyorsunuz Ukrayna’da hububatın olduğu yerde üç limandan bahsediyoruz. Bunlardan birincisi Odessa, ikincisi Çornomorsk, üçüncüsü Yujnıy. Bu üç limandaki gemilerin bir an önce bu İstanbul’daki müşterek koordinasyon merkezi’nin yapacağı plan program çerçevesinde bu faaliyetlerin yürütülmesi için gayret gösteriyoruz” dedi.

”Tahıl anlaşması enerji krizinin çözümüne de model olabilir”

Akar, sevkiyatın işleyişine dair de bilgi verdi. Varılan 120 günlük mutabakatın otomatik olarak uzayabileceğini belirten Akar, ”Ukrayna limanlarına çıkan ve giren gemiler kontrol edilecek. Türk, Ukrayna ve BM temsilcileri gemileri kontrol edecekler. Bu anlaşmamız 120 gün süreli. Dolayısıyla bu faaliyetler 120 gün devam edecek. Herhangi bir şekilde taraflarca bir değişiklik bir sonlandırma talebi olmadığı sürece bu mutabakat otomatikman tekrar yürürlüğe girecek” diye konuştu.

Bakan Akar, varılan anlaşmanın tahıl fiyatlarını daha da düşüreceğine dikkati çekti.

Tahıl krizine yönelik çözümün enerji için de model olabileceğini söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 29 Temmuz 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.