enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Akar: Kıbrıs bizim milli meselemizdir

Bakan Akar: Kıbrıs bizim milli meselemizdir
2 Ağustos 2022
281
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs meselesinin Türkiye’nin milli meselesi olduğunu söyledi. “Kıbrıs’taki garantörlüğümüz bundan sonra da eksiksiz devam edecek” dedi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile Gazi Orduevi’nde düzenlenen KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu’na katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Mücahitler Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Akar, Kıbrıs Adası’nın fethinin 451’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 64’üncü, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının 46’ncı kuruluş yıl dönümünün de yaşandığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ve KKTC Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı.

Bakan Akar: Kıbrıs bizim milli meselemizdir

Kıbrıs Barış Harekatı’nın adadaki herkes için barış ve huzurun başlangıcı olduğunu belirten Akar, “1974’teki harekatın ardından adadaki kan ve gözyaşı durmuştur.” diye konuştu.

“Kıbrıs bizim milli meselemizdir.” diyen Akar, Türkiye’nin adadaki garantörlük görevine vurgu yaptı.

Bakan Akar: Kıbrıs bizim milli meselemizdir

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar garantörlük görevini eksiksiz şekilde yerine getirdiğini, bundan sonra da getirmeye devam edeceğini dile getiren Akar, şunları söyledi:

KKTC ile yaptığımız çalışmalarda, bugüne kadar ortaya koyduğumuz bütün çözüm önerilerine herhangi bir şekilde karşılık bulamadık. Bütün çözüm önerilerimizi, ortaya konulan bütün çözüm yollarını Rumlar uzlaşmaz tutum ve statükocu bir tavırla, kendilerini ayrıştırıp oradaki Türk nüfusunu farklılaştırarak çözümün mümkün olmaması için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiler. Kıbrıs Rumları gerçekleri, oradaki Türk varlığını görmeli, Türk varlığının egemenliğini ve bağımsızlığını tanımalıdır. Onların da güven ve refah içinde yaşama hakkını kabul etmelidir. Özellikle üçüncü taraflardan beklentimiz Kıbrıs meselesi hakkında objektif, tarafsız olmaları, stratejik körlüğü bırakmaları, olaylara eşit bir anlayışla yaklaşmaları ve Kıbrıs Türkü’nün hakkını, hukukunu teslim etmeleridir.

Bakan Akar: Kıbrıs bizim milli meselemizdir

Türkiye’nin anlaşmalar doğrultusunda Kıbrıslı kardeşlerinin güvenliği için yapması gerekenleri yapmaya devam edeceğini vurgulayan Akar, “Daima Kıbrıs Türkü’nün yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Ege’de, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta ne Türkiye’nin ne de KKTC’nin haklarının çiğnenmesine izin verdiklerini vurgulayan Akar, “Bizim görüşme ve diyalog ifadelerimizi kimse zafiyet olarak algılamasın, haklarımızı çiğnetmeyeceğiz ifademizi de bir tehdit olarak görmesin. Bunu da herkes böyle algılasın. Türkiye, Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davalarında daima yanlarında olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.