enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) liderinin faiz öngörüsü 1 günde gerçek oldu “Bi rahat durmaz ki bilirim ben”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) liderinin faiz öngörüsü 1 günde gerçek oldu “Bi rahat durmaz ki bilirim ben”
6 Ağustos 2021
416
A+
A-

UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Dolar düştü, Erdoğan 10 gün içinde faiz indireceğiz der ve doların 9 lira yolculuğu başlar” demişti. 
(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) genç lideri avukat Hüseyin Baş’ın siyasi öngörüleri, dikkat çekici bir hızla gerçek oluyor.
Son dönemde ÖTV’yi kaldıralım, Türkiye-KKTC-Azerbaycan için 3 devlet tek millet çıkışı ve AB’ne 5 milyar Euro biz verelim mültecileri siz alın cevabı geniş yankı bulmuş, bir çok siyasetçi bu tespitleri kullanmıştı.
BTP liderinin yeni bir öngörüsü de faizler konusunda çıktı
3 Ağustos’ta sosyal medya hesabından paylaşım yapan BTP lideri, “Dolar 8,80 TL civarından 8,35 TL’lere kadar düştü. Tam bu noktada ne beklediğimi yazayım. En fazla 10 gün içinde Cumhurbaşkanı faizlerin düşürülmesinden bahseder ve doların 9 lira yolculuğu başlar. Not edelim” ifadelerini kullanmıştı.
Tam da BTP liderinin dediği gibi oldu
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın bu paylaşımından sadece 1 gün sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan faizleri indireceklerini söyledi.
Erdoğan katıldığı bir televizyon programında, “Enflasyon noktasında da ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ama bunun oranı ne olur? Şu anda bulunduğumuzun bir defa çok çok altında olur. Bunun sinyalini ben de belli yerlere herhalde vermiş oluyorum. Çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüseyin Baş’ı haklı çıkardı
Erdoğan’ın faiz indirimi sinyali ile birlikte dolar tıpkı BTP liderinin belirttiği gibi hızlı bir yükselişe geçti. Erdoğan’ın sözlerini alıntılayan Hüseyin Baş, “Bi rahat durmaz ki bilirim ben” şeklinde esprili bir paylaşım yaptı.
Sinan Oğan’dan BTP liderine tebrik
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, “Dolar düştü Erdoğan 10 gün içinde faiz indirimi açıklaması yapar” öngörüsünün hemen gerçekleşmesi sosyal medya ve siyaset dünyasında geniş yankı buldu.
BTP liderinin tweetini alıntılayan 24. dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan “Bu öngörünüz için tebrik ederim. Hakikaten de tam da dediğiniz gibi oldu. Ayrıca önceki gün Türkiye’ye yüklü milyarda döviz girişi vardı ama bu tesadüftür!!!” ifadelerini kullandı.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.