enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:38 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ukrayna krizini değerlendirdi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ukrayna krizini değerlendirdi.
25 Şubat 2022
364
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ukrayna krizi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Montrö anlaşmasının önemini bugün bir kez daha anlıyoruz diyen BTP Lideri, kaybedilen canlardan dolayı tüm insanlık adına çok üzgün olduğunu ifade ederken, İsrail’in Suriye’ye yaptığı yeni saldırıları da hatırlattı ve ‘Ukrayna’daki can da Suriye’deki can değil mi? Dünya’nın neresinde insana zulüm varsa kahrolsun o zalim’ ifadelerini kullandı.Gelinen noktadan yaşananlardan ve kaybedilen canlardan dolayı tüm insanlık adına çok üzgün olduğunu ifade eden BTP lideri, arabuluculuk ve Montrö konusunda uyarılarda bulundu.

Hüseyin Baş, Türkiye’nin arabuluculuk girişimleriyle ilgili olarak, “Arabulucu olmak iyi hoş da arada kalmak iyi bir şey değil. Arayı bulacağız derken arada kaynamayalım. Kavgalarda en çok dayağı aradaki yer” ifadelerini kullandı.Montrö’nün önemini bir kez daha anladıkMontrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ne kadar önemli olduğunun bugün bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken BTP Lideri, Kanal İstanbul hatırlatması yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bugün Kanal İstanbul yapılmış olsaydı, Montrö tartışmaya açılabilir Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle İstanbul savaş alanına dönebilirdi. Yine Atatürk’ün bizi koruduğunu görüyoruz. Ne düzen kurmuş ki Montrö Sözleşmesi sayesinde ABD Karadeniz’e istediği gibi giremiyor.”Suriye’deki insanın canı Ukrayna’da yaşayan kadar kıymetli değil mi?BTP Lideri sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda ise Ukrayna krizine sıra dışı bir yaklaşım gösterdi.

Dünya Ukrayna’ya kilitlenmişken İsrail’in gece yarısı bir kez daha Suriye’yi bombaladığına dikkat çeken Hüseyin Baş, ‘Dünya’nın neresinde insana zulüm varsa kahrolsun o zalim.’ İfadelerini kullandı.

İşte BTP Liderinin o paylaşımları;

-Rusya Ukrayna’ya şunu yapıyor bunu yapıyor derken, gece saat 3, İsrail Şam’ı bombalıyor ve hiç kimse ses çıkarmıyor. Dünya’nın neresinde insana zulüm varsa kahrolsun o zalim.

-Ve insanımız seçimlerini yaparken bu insanlık dışı düzeni yok edecek yüreği olan insanlarla yürüsün. Çok üzgünüm Suriye insanı adına, Ukrayna insanı adına, Rusya insanı adına, kısaca insanlık adına…

-Rusya yaptığı zaman ayağa kalkıp İsrail yaptığı zaman sessiz kalırım politikası izleyene asla iyi gözle bakmam. Tüm analistler ve siyasetçiler şunu bilsin; Dünyada imtiyazlı 2 devlet vardır. Biri İngiltere, diğeri İsrail. Bunun yanlışlığı haykırılmalı.

-Ukrayna’da yaşananlara ben de üzülüyorum ve insan hakları adına insanların ölmesine veya ölecek olmasına asla katlanamıyorum. Ama Suriye’deki insanın canı Ukrayna’da yaşayan kadar kıymetli değil tiyatrosuna da ortak olamam.

HABER : Eyüp Gündoğdu

[UHA Haber Ajansı, 25 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.