enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ukrayna krizini değerlendirdi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ukrayna krizini değerlendirdi.
25 Şubat 2022
362
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ukrayna krizi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Montrö anlaşmasının önemini bugün bir kez daha anlıyoruz diyen BTP Lideri, kaybedilen canlardan dolayı tüm insanlık adına çok üzgün olduğunu ifade ederken, İsrail’in Suriye’ye yaptığı yeni saldırıları da hatırlattı ve ‘Ukrayna’daki can da Suriye’deki can değil mi? Dünya’nın neresinde insana zulüm varsa kahrolsun o zalim’ ifadelerini kullandı.Gelinen noktadan yaşananlardan ve kaybedilen canlardan dolayı tüm insanlık adına çok üzgün olduğunu ifade eden BTP lideri, arabuluculuk ve Montrö konusunda uyarılarda bulundu.

Hüseyin Baş, Türkiye’nin arabuluculuk girişimleriyle ilgili olarak, “Arabulucu olmak iyi hoş da arada kalmak iyi bir şey değil. Arayı bulacağız derken arada kaynamayalım. Kavgalarda en çok dayağı aradaki yer” ifadelerini kullandı.Montrö’nün önemini bir kez daha anladıkMontrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ne kadar önemli olduğunun bugün bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken BTP Lideri, Kanal İstanbul hatırlatması yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bugün Kanal İstanbul yapılmış olsaydı, Montrö tartışmaya açılabilir Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle İstanbul savaş alanına dönebilirdi. Yine Atatürk’ün bizi koruduğunu görüyoruz. Ne düzen kurmuş ki Montrö Sözleşmesi sayesinde ABD Karadeniz’e istediği gibi giremiyor.”Suriye’deki insanın canı Ukrayna’da yaşayan kadar kıymetli değil mi?BTP Lideri sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda ise Ukrayna krizine sıra dışı bir yaklaşım gösterdi.

Dünya Ukrayna’ya kilitlenmişken İsrail’in gece yarısı bir kez daha Suriye’yi bombaladığına dikkat çeken Hüseyin Baş, ‘Dünya’nın neresinde insana zulüm varsa kahrolsun o zalim.’ İfadelerini kullandı.

İşte BTP Liderinin o paylaşımları;

-Rusya Ukrayna’ya şunu yapıyor bunu yapıyor derken, gece saat 3, İsrail Şam’ı bombalıyor ve hiç kimse ses çıkarmıyor. Dünya’nın neresinde insana zulüm varsa kahrolsun o zalim.

-Ve insanımız seçimlerini yaparken bu insanlık dışı düzeni yok edecek yüreği olan insanlarla yürüsün. Çok üzgünüm Suriye insanı adına, Ukrayna insanı adına, Rusya insanı adına, kısaca insanlık adına…

-Rusya yaptığı zaman ayağa kalkıp İsrail yaptığı zaman sessiz kalırım politikası izleyene asla iyi gözle bakmam. Tüm analistler ve siyasetçiler şunu bilsin; Dünyada imtiyazlı 2 devlet vardır. Biri İngiltere, diğeri İsrail. Bunun yanlışlığı haykırılmalı.

-Ukrayna’da yaşananlara ben de üzülüyorum ve insan hakları adına insanların ölmesine veya ölecek olmasına asla katlanamıyorum. Ama Suriye’deki insanın canı Ukrayna’da yaşayan kadar kıymetli değil tiyatrosuna da ortak olamam.

HABER : Eyüp Gündoğdu

[UHA Haber Ajansı, 25 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.