enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BAE medyası: Türkiye ile ilişkiler, büyük bir sıçramanın eşiğinde

BAE medyası: Türkiye ile ilişkiler, büyük bir sıçramanın eşiğinde
16 Şubat 2022
448
A+
A-

ABU DABİ – UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında çeşitli alanlarda imzalanan 13 anlaşmanın yanı sıra, körfez basını ziyaretin Ortadoğu barışına katkısı açısından önemli olduğunu yazdı. BAE basınında, Erdoğan’ın ziyareti, ‘BAE-Türkiye ilişkileri büyük bir sıçramanın eşiğinde.’ şeklinde yorumlandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘star.com.tr‘den aktardığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el-Nahyan’ın davetiyle, resmi temaslarda bulunmak üzere BAE’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Erdoğan, Prens el-Nahyan tarafından görkemli bir törenle karşılandı.

Erdoğan ile el-Nahyan başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından ikili anlaşmalar imzalandı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el- Nahyan Kasım ayında Türkiye’ye gitmiş ve iki ülke birçok anlaşma daha imzalamıştı.

Ziyaretin ilk günü Türkiye ile BAE arasında; savunma sanayii, sağlık, iklim değişikliği, sanayi, teknoloji, kültür, tarım, ticaret, ekonomi, kara, deniz taşımacılığı, gençlik, afet yönetimi, meteoroloji, iletişim ve arşiv alanında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

“TÜRKİYE-BAE İLİŞKİLERİNDE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin ikinci gününde Abu Dabi’de BAE’li iş insanları ve yatırımcılarla bir araya geldi.

Erdoğan buradaki konuşmasında, “Türkiye-BAE ilişkilerinde yeni bir dönemi başlattık. Ortak hedefimiz, ikili ilişkilerimizi her alanda çok daha üst seviyelere taşımak.” ifadelerini kullandı.

İş insanlarına yaptığı konuşmada, BAE’nin Türkiye için önemli bir iş ortağı olduğunu belirten Erdoğan, “Ortak hedefimiz, ikili ilişkilerimizi her alanda çok daha üst seviyelere taşımak.” dedi.

BAE MEDYASI: TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ, ORTADOĞU’DAKİ BARIŞI GÜÇLENDİRECEK

BAE’de günlük olarak yayımlanan Khaleej Times gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini değerlendiren bir makale yayımlandı.

Makalede, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki günlük resmi ziyaretler için Abu Dabi’ye gelmesiyle BAE-Türkiye ilişkileri büyük bir sıçramanın eşiğinde.” denildi.

BAE’nin, stratejik iş sektörlerine yatırım için 10 milyar dolarlık bir fon ayıracağı belirtilen yazıda, iki ülkenin önümüzdeki dönemde ticaret borsalarının hacmini ikiye katlamayı hedeflediği ifade edildi.

Siyasi cephede ise Erdoğan’ın, Yemen’deki İran destekli Husi grupların BAE’ye yönelik saldırılarını kınaması örnek gösterilerek doğru tonun yakalandığı belirtildi.

Ayrıca makalede, “Bu ilişkinin, Ortadoğu’daki barışı güçlendirmede bölge siyasetine katkı sunacağı” ifadeleri de yer aldı.

[UHA Haber Ajansı, 16 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.