enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BAE medyası: Türkiye ile ilişkiler, büyük bir sıçramanın eşiğinde

BAE medyası: Türkiye ile ilişkiler, büyük bir sıçramanın eşiğinde
16 Şubat 2022
445
A+
A-

ABU DABİ – UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında çeşitli alanlarda imzalanan 13 anlaşmanın yanı sıra, körfez basını ziyaretin Ortadoğu barışına katkısı açısından önemli olduğunu yazdı. BAE basınında, Erdoğan’ın ziyareti, ‘BAE-Türkiye ilişkileri büyük bir sıçramanın eşiğinde.’ şeklinde yorumlandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘star.com.tr‘den aktardığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el-Nahyan’ın davetiyle, resmi temaslarda bulunmak üzere BAE’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Erdoğan, Prens el-Nahyan tarafından görkemli bir törenle karşılandı.

Erdoğan ile el-Nahyan başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından ikili anlaşmalar imzalandı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el- Nahyan Kasım ayında Türkiye’ye gitmiş ve iki ülke birçok anlaşma daha imzalamıştı.

Ziyaretin ilk günü Türkiye ile BAE arasında; savunma sanayii, sağlık, iklim değişikliği, sanayi, teknoloji, kültür, tarım, ticaret, ekonomi, kara, deniz taşımacılığı, gençlik, afet yönetimi, meteoroloji, iletişim ve arşiv alanında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

“TÜRKİYE-BAE İLİŞKİLERİNDE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin ikinci gününde Abu Dabi’de BAE’li iş insanları ve yatırımcılarla bir araya geldi.

Erdoğan buradaki konuşmasında, “Türkiye-BAE ilişkilerinde yeni bir dönemi başlattık. Ortak hedefimiz, ikili ilişkilerimizi her alanda çok daha üst seviyelere taşımak.” ifadelerini kullandı.

İş insanlarına yaptığı konuşmada, BAE’nin Türkiye için önemli bir iş ortağı olduğunu belirten Erdoğan, “Ortak hedefimiz, ikili ilişkilerimizi her alanda çok daha üst seviyelere taşımak.” dedi.

BAE MEDYASI: TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ, ORTADOĞU’DAKİ BARIŞI GÜÇLENDİRECEK

BAE’de günlük olarak yayımlanan Khaleej Times gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini değerlendiren bir makale yayımlandı.

Makalede, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki günlük resmi ziyaretler için Abu Dabi’ye gelmesiyle BAE-Türkiye ilişkileri büyük bir sıçramanın eşiğinde.” denildi.

BAE’nin, stratejik iş sektörlerine yatırım için 10 milyar dolarlık bir fon ayıracağı belirtilen yazıda, iki ülkenin önümüzdeki dönemde ticaret borsalarının hacmini ikiye katlamayı hedeflediği ifade edildi.

Siyasi cephede ise Erdoğan’ın, Yemen’deki İran destekli Husi grupların BAE’ye yönelik saldırılarını kınaması örnek gösterilerek doğru tonun yakalandığı belirtildi.

Ayrıca makalede, “Bu ilişkinin, Ortadoğu’daki barışı güçlendirmede bölge siyasetine katkı sunacağı” ifadeleri de yer aldı.

[UHA Haber Ajansı, 16 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.