enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Babasının peşine takıldı, TV haberciliğine adım attı!

Babasının peşine takıldı, TV haberciliğine adım attı!
20 Nisan 2022
448
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin her ay çıkardığı dergisine haberci baba-kızı taşıdı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Medya Radar’dan aktardığı haberinde, yaklaşık 35 yıldır haber kameramanlığı yapan Cezmi Sayılgan, uzun süredir kızı Sabahnur Sayılgan ile aynı koridorlarda olmayı bekliyordu. Sonunda baba-kız dileklerine kavuştular. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği dergisi Cezmi Sayılgan ve kızı Sabahnur Sayılgan ile röportaj gerçekleştirdi. Şubat sayısında da yer verdi. 
Babasının peşine takıldı…

Babasının peşine takıldı” başlığı ile yer alan röportajda, 2014 yılında TRT Haber’e transfer olan Sabahnur Sayılgan, henüz 28 yaşında.

Türkiye'nin ateş savaşçıları: İtfaiye çalışanları - Dailymotion Video

 

Meslek hayatına ilk adımı, sekiz yıl önce atan Sayılgan, üniversite döneminde CNN Türk ve FOX TV’de kısa süreli stajyer muhabirlik yaptı.

En büyük sınavı ise kayyum atandıktan sonra çalıştığı Cihan Haber Ajansı’nda veren Sayılgan’ın son durağı ise TRT oldu.

Babası Cezmi Sayılgan’ı rol model alarak gazeteciliği seçtiğini belirten Sayılgan, “Gazetecilik mesleği benim için zor bir tercih değildi. Hangimiz küçükken babamızın iş yerine gitmedik?  Babalardan etkilenmemek, onlara özenmemek mümkün mü?” dedi.

Babalarının izinden giden çocuklar

Babalarının izinden giden çocuklar; Sabahnur Sayılgan, Cezmi Sayılgan

Sayılgan şöyle devam etti: “Mikrofon elimden düşmezdi. Bazen mikrofonum bir kumanda olurdu bazen bir tarak… Kimi zaman ayna karşısında kimi zaman ailemin karşısında, onlara anlatacak bir şey mutlaka bulurdum. İlkokulda okuma bayramlarında, ulusal bayramlarda sunucu hep ben olurdum. Bu mesleği seçerken de en büyük hayalim, çıktığım bu haber yolculuğuna babamla birlikte devam etmek.  Bir gün Cezmi Sayılgan’ın haberini anons ederek, ‘Sevgili seyirciler, kameraman Cezmi Sayılgan’ın özel görüntüleri geliyor ekranlarınıza’ demek.”

Haber kameramanının kızı babasının izinde!

Gazeteciliği tam bir tutku olarak anlatan Cezmi Sayılgan, mesleğe 1988 yılında Ankara‘da Rüzgarlı Sokak‘ta akşam gazetesi olarak çıkan Tasvir Gazetesi‘nde, amatör spor takımlarını takip ederek başladı. “Herkes görür ama kameraman gözüyle olaylara ve dünyaya bakmak farklıdır” diyen Sayılgan, şu açıklamayı yaptı: “Bunu bir kere öğrendikten sonra bu sizin tutkunuz olur ve hayatınız bu tutku etrafında şekillenir. Yaklaşık 30 yılını bu mesleğe vermiş biriyseniz Türkiye’nin yakın tarihinin en canlı örneklerinden biri de sizsiniz demektir. Çocuklarımızın kitaplardan okuduğu yaşıtlarımızın ise televizyonlardan izlediği pek çok olaya bizzat tanık olmak bu mesleğin en güzel yanlarından biridir. . Ancak bizim asıl zorlandığımız anlar beden yorgunlukları değil ölümle yaşam arasında gidip geldiğimiz anlarda sevdiklerimize ne olacağı düşüncesidir.”

[UHA Haber Ajansı, 20 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.