enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’dan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası dayanışma mesajları

Azerbaycan’dan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası dayanışma mesajları
6 Şubat 2023
862
A+
A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; Azerbaycan Başbakanı Ali Esadov ve Azerbaycanlı bakanlar da Türk mevkidaşlarına, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Aliyev mesajında, kardeş Türkiye’nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberinin kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.

Azerbaycan’ın bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğunun altını çizen Aliyev, “Size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Azerbaycan Başbakanı Esadov’dan taziye mektubu

Azerbaycan Başbakanı Ali Esadov da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a gönderdiği mesajda, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına taziyelerini ileterek yaralılara şifalar diledi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı arayarak taziyelerini paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Sizin acınız bizim acımızdır. Biz her zaman kardeş Türkiye’nin yanındayız.” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Türkiye hükümetine ve halkına taziyelerini bildirdi. Yaralıların bir an önce iyileşmesi temennisinde bulunan Bayramov, Azerbaycan’ın her zaman kardeş Türkiye’nin yanında ve depremin sonuçlarının ortadan kaldırılması yönünde her türlü yardıma hazır olduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu da bu dayanışma ve destek için teşekkürlerini iletti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da sosyal medyadan, “Türkiye’nin Kahramanmaraş şehrinde meydana gelen şiddetli deprem sonucu can kaybı ve yıkım olduğu haberini derin bir üzüntü ile öğrendik. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına derin hüzünle başsağlığı diliyoruz. Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanındadır.” mesajını paylaştı.

370 kişilik arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye gelecek

Öte yandan açıklamada, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığının, Aliyev’in talimatıyla, arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla başlangıç olarak 370 kişiden oluşan kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye hareket etmesi için hazırlık çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Ekibin gelecek saatlerde Türkiye’ye hareket edeceği bildirilen açıklamada, tıbbi malzemelerden oluşan yardım uçağının da hazırlandığı ve kısa sürede yola çıkacağı belirtildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.