enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Nisan sayısı, yayında

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Nisan sayısı, yayında
3 Mayıs 2024
57
A+
A-

İletişim Başkanı Altun: “Barbar İsrail’in saldırıları sonucu 7 Ekim’den bu yana kaybettiğimiz 15 bine yakın masum çocuğun ve bebeğin acısı yüreklerimizi yakıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını bu kez çocuklarımız için yineliyor, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ diyorum.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan "İstanbul" açıklaması - Son Dakika Haberleri

[Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun]

Başkanlığımız tarafından hazırlanan “Ayın Tarihi” dergisinin altıncı sayısı, “Medya ve Çocuk” temasıyla kamuoyunun istifadesine sundu.

Medya ve çocuk konusunun “Ayın Tarihi” dergisi için ele alındığı “Ayın Dosyası” bölümünde dijital çağda medya okur yazarlığının önemi ve ebeveynlere düşen sorumluluklar ele alındı.

Tarihten günümüze 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın görsel anlatıyla zenginleştirildiği “Ayın Dosyası” bölümünde aynı zamanda bu özel günün Çocuk Bayramı olarak kutlanması serüvenine de yer veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği çok yönlü diplomasi trafiği, nisan ayı içerisinde katıldığı önemli zirveler ve yurt dışı ziyaretleri de dergide yer verilen konular arasında bulunuyor. Derginin “Türkiye” bölümünde gündeme dair önemli gelişmelere ek olarak bölgeler arası dengeli bir gelişmenin tahsis edilmesi noktasında kilit rol üstlenen bölgesel kalkınma programları ile ormanların korunmasına ve zenginleştirilmesine yönelik uygulamalarıyla dünyaya örnek olan Türkiye’nin orman varlığına yer veriliyor. Gazze Şeridi’ne en çok yardım gönderen ülkemizin bu kapsamda yaptığı çalışmalar da detaylı şekilde bu sayıda yer alıyor. Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla kurulan ve sayısı her geçen gün artan bebek ve çocuk kütüphanelerinin anlatıldığı “Kültür Sanat” bölümünde ayrıca Kültür Yolu Festivali ve Ankara Palas Müzesi’ne dair değerli bilgiler okuyucularla paylaşılıyor.

Vefa” başlığında Türkiye siyasi tarihinin yenilikçi ve renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 31. yıl dönümünde hayatından öne çıkan kesitlerle anlatıldığı Ayın Tarihi dergisinin Nisan sayısında Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli görsel hafızası olarak nitelendirilen Othmar Pferschy de anılıyor.

Gazze Şeridi’ne En Çok Yardım Ulaştıran Ülke Türkiye”, “Tematik Bölgesel Kalkınma Programları”, “Yüzyıllık Emanetler: Kızılay Esir Mektupları Sergisi”, “Tartışmaların Gölgesinde Avrupa Birliği Yeni Göç ve İltica Anlaşması” öne çıkan diğer başlıklar arasında yer alıyor.

Başyazısını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kaleme aldığı dergi, “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür-Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor. (İletişim Başkanlığı)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.