enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya’da “Türk Kültür Fuarı”na sayılı günler kaldı…

Avusturya’da “Türk Kültür Fuarı”na sayılı günler kaldı…
14 Nisan 2025
31
A+
A-

* Avusturya İslam Federasyonu Linz Bölgesi tarafından düzenlenecek “Salzburg Türk Kültür Fuarı, 18-21 Nisan 2025 tarihlerinde kapılarını açıyor.

* Türk-İslam sanat, kültür ve edebiyatının bir araya geleceği fuarda ayrıca çocuklara yönelik oyun alanları, genç atölyeleri ve aile söyleşileri gibi zengin içerikli bir program tertip edilecek.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Viyana’dan Gazeteci  Burak Budak’ın haberine göre, Avusturya İslam Federasyonu Linz Bölgesi’nin öncülüğünde 18-21 Nisan 2025 tarihlerinde Salzburg Messe’de düzenlenecek “Salzburg Türk Kültür Fuarı”, zengin programıyla kapılarını misafirlerine açıyor. Fuar, Türk kültür ve sanatının hem geleneksel hem de modern yüzünü gözler önüne serecek.

ALIF’in (Avusturya Linz İslam Federasyonu) Linz Bölgesi tarafından organize edilen etkinlik, Türk-İslam mirasının izlerini taşıyan sanat, edebiyat ve kültür unsurlarını bir araya getiriyor. Fuarda, Türk-İslam sanatının yansımalarının yanı sıra, farklı yaş gruplarına hitap eden etkinlik alanları da bulunacak.

Zengin Program İçeriği 

Fuarda çocuklar için özel oyun alanları, gençlere yönelik atölyeler ve aileler için keyifli söyleşiler yer alacak. Seminerler, imza günleri ve söyleşilerde kültür dünyasının tanınmış isimleri yer alacak. Program kapsamında Ekin Uzunlar, Nâsiat, Şahin Kendirci, Resul Aydemir, Mehmet Akif Ersoy, Prof. Dr. Nurullah Genç, Saliha Erdim, Hayati İnanç, Hakan Mengüç, Merve Gülcemal, Sevda Türküsev, Prof. Dr. Hicabi Gülgen, Prof. Dr. Soner Duman, Talha Bora Öge gibi pek çok yazar ve konuşmacı da sahne alacak.

“Rafadan Tayfa”

Çocukların sevilen kahramanları “Rafadan Tayfa” ise özel gösterisiyle minik misafirlere keyifli anlar yaşatacak. Geleneksel el sanatları, şişme oyun alanları ve yöresel lezzetlerin sunulacağı stantlar, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

“Bu Hayırlı Çalışmada Sizlerin Duasına İhtiyacımız Var”

ALIF Linz Bölgesi Bölge Başkan Yardımcısı ve İrşad Başkanı Fuat Arslan, fuarın hazırlıklarıyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulundu. Arslan, bu çalışmanın, ALIF Linz Bölgesi’nin tanıtımı, gençliğe sahip çıkma ve toplumda daha görünür olma adına büyük bir adım olduğunu belirtti. “ALIF olarak bu yükün altına elimizi koyduk, şimdi bu hayırlı çalışmada sizlerin duasına, duyurusuna ve dayanışmasına ihtiyacımız var. Dualarınız ve desteğiniz bizim için çok kıymetli. Allah razı olsun.” diye ekledi.

Online Biletler 5 Euro

Fuar, kültür ve sanatın tüm kollarını kapsayan bir organizasyon olarak, her kesime hitap eden programlarıyla dikkat çekiyor. Online biletler 5 Euro, ön satış biletleri 7 Euro, dört günlük kombine bilet ise 15 Euro karşılığında temin edilebilecek. Ayrıca 10 yaş altındaki çocuklar için giriş ücretsiz olarak belirlendi.

Türk kültürünü Avusturya’ya taşıyan bu büyük etkinlik, hem yerel hem de uluslararası katılımcılar için kültürel bir şölen sunmayı hedefliyor. Geleneksel ile modernin buluştuğu, her yaştan insanın kendine uygun bir şeyler bulabileceği bu fuara, Türk-İslam sanatını ve edebiyatını deneyimlemek isteyen herkes bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.