enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’nın PKK tutarsızlığı

Avrupa’nın PKK tutarsızlığı
27 Mayıs 2022
316
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Terör örgütü PKK, Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesine rağmen, birliğe üye pek çok ülkeden destek buluyor. Terör örgütünü koruyan Avrupa ülkeleri, terörle mücadelede sorumluluklarını yerine getirmiyor.

Avrupa ülkelerinin teröre bakışı, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine başvurusu ile yeniden gündeme geldi.

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG ile mücadelede kırmızı çizgilerini vurguluyor.

Avrupa devletleri, resmi düzeyde PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Örgüt, 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor.

Ancak bu durum, ülkelerin örgüt ile ilişkisini engellemiyor. Bu tutarsızlık Türkiye’nin de tepkisini çekiyor.

Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı "AB Reaksiyon Veremiyor, İmaj Yerle Bir Oldu", Söyleşi Yusuf Özkır | Kriter Dergi

[Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı]

“STK adı altında faaliyetteler”

Bu tanımanın sahaya ne kadar yansıdığının tartışmalı olduğunu söyleyen Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı, “PKK’ya müzahir birçok sözde sivil toplum kuruluşu, kadın kuruluşu, gençlik kuruluşu Avrupa’da faaliyet göstermekte. Bunu binlerle ifade edebiliriz. Bu kuruluşlar faaliyetlerine PKK propagandasına ve PKK’ya eleman devşirme faaliyetlerine devam ediyorlar.” dedi.

Uluslararası suç ağına sahip bir terör örgütü olan PKK, Avrupa toplumları için de tehdit oluşturuyor.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Emniyet birimlerinin raporlarına göre, terör örgütü PKK insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti gibi yasa dışı faaliyetlerden gelir sağlıyor ve suç örgütleri ile iş birliği yapıyor.

Buna göre PKK’yı desteklemek, Avrupa ülkeleri için farklı suçlara da destek olmak ve kendi yasalarını çiğnemek anlamına geliyor.

Hukuki temellere rağmen Batı ülkeleri PKK’yı desteklemekten vazgeçmiyor.

Teskilat_680*100 banner

Terör suçlularının sığınağı oldu

Terörle ilgili uluslararası birçok düzenlemenin olduğunu söyleyen Bayraklı, terör örgütü PKK’ya mensup kuruluşların Avrupa’da para toplayıp bunların terörün finansmanında kullanılmasının suç olduğunu aktarıyor:

“Bu ülkelerin Türkiye’yi çeşitli stratejik gerekçelerle, jeopolitik gerekçelerle Türkiye’yi küstürmemek kızdırmamak için attıkları bir adım aslında. Çeşitli nedenlerle geçmişte PKK’yı tanıdılar fakat bunu mecburen yaptılar. Dolayısıyla uygulama konusunda ayak sürüyorlar.”

Avrupa, terör suçlularının sığındığı bir merkez haline gelirken PKK destekçileri de bu ülkelerde kolayca barınıyor ve terör eylemlerinde rol alanlara güvence sağlanıyor.

Terör örgütü PKK, başta Almanya, Fransa ve İsveç olmak üzere Avrupa ülkelerinde aktif olarak propaganda faaliyetlerinde bulunuyor. Örgütü himaye eden ülkeler, terörle mücadelede sorumluluğunu göz ardı ediyor.

Haber: Ahmet Çakıcı

[UHA Haber Ajansı, 27 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.