enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:23 Srebrenitsa Soykırımı’nın Failine Askeri Tören! Türkiye’den Sert Tepki: “Kahramanlaştırılması Kabul Edilemez”
11:17 Kocaeli (UHA) Bürosu: Hedef: Daha güçlü sanayici, daha güçlü Kocaeli “Tecrübelerimizi Sanayici ve Odamıza Yansıtacağız”
11:05 Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaeli’de, motorlu kara taşıtları 1 milyar 16 milyon 136 bin dolarla en fazla dış satım yapılan sektör oldu… En fazla ihracatı İngiltere’ye yaptı.
09:30 Türk güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar: İsrail, Türkiye’yi uzun vadeli stratejik bir tehdit olarak kodlamaya başladı
00:51 Trump rejimi, savaş sonrası İsrail ekseninde Ortadoğu stratejisinin merkezine yerleştirmeye hazırlanıyor.
00:32 Yazar Ali Haydar Haksal: Ankara’nın göbeğinde: “Kudüs ile Golan’ı İsrail’e ben verdim!”
00:17 Türkiye’nin münevveri, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, yazar ve mütefekkir: Alev Alatlı
00:03 İran savaşının artan maliyeti nedeniyle Pentagon artık para yetiştiremiyor farklı fonlara yönelmeye, askeri eğitimleri kısmaya zorluyor
00:01 Silivri Cezaevi’nde şüpheli şekilde hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü soruşturmasında 10 gözaltı
00:57 Siyonistler mi, yoksa FETÖ’cüler mi daha azılı?
00:53 “Antalya Akdeniz İklim Diyaloğu” serisinin 7’nci istişare toplantısını Türkiye’nin Amman Büyükelçiliğinde gerçekleştirdi…
00:46 İran ve Azerbaycan’dan transit ve enerji için işbirliği vurgusu
00:43 İsrail ile Türkiye arasındaki yanlış anlaşılmaları önlemek için ABD’nin kararlı bir adım atması gerekiyor
00:35 Bize yapay zekayı değil doğal zekayı kullanan öğrenciler lazım
00:31 Suudi Arabistan ve Türkiye’nin de aralarında olduğu 8 ülkeden İsrail’e ortak tepki: Filistinlilerin zorla tehciri kabul edilemez
00:21 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Ekonomide 3 yıllık yol haritasına göre, 2027 yılında yüzde 21’e, 2028’de 13,5’e ve 2029’da yüzde 9’a gerileyeceğini hedefliyoruz”
00:05 Adalet Bakanı Akın Gürlek, “2027–2029 Orta Vadeli Programı (OVP) doğrultusunda adalet hizmetlerimizin etkinliği artırılacak”
00:02 Terörle Mücadele Doktrininde Kamu Diplomasisi ve Algı Yönetimi
23:27 Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaelispor 3 puanı kazandı. Galatasaray maçı öncesi moral buldu. Kocaelispor:1 Samsunspor:0
23:12 Trendyol 2026 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupalıların Yunanistan ilgisi sürüyor: Yüzde 29’u gitmeyi planlıyor

Avrupalıların Yunanistan ilgisi sürüyor: Yüzde 29’u gitmeyi planlıyor
19 Ağustos 2026
25
A+
A-

* Yunanistan’daki turizm hareketliliğinin yaz sezonunun ötesine taşması bekleniyor. Ülkeye yönelik ilgide deneyim çeşitliliği, misafirperver yerel halk ve güvenlik öne çıkıyor.

UHA / İnternational News Agency

Ms. Fakhriya M. Suleiman

Gazeteci* Fakhriya M. Suleiman & EuroNews

Dosya:Euronews. 2016 logo.svg - VikipediATİNA, 19 AĞUSTOS 2026 – Avrupalı gezginlerin Yunanistan’a olan ilgisinin 2027’ye kadar güçlü kalması bekleniyor. Ülke, hem ilk kez ziyaret etmeyi planlayanlardan hem de daha önce gitmiş olup yeniden dönmek isteyenlerden yoğun talep görüyor.

Reklam

Yunan Ulusal Turizm Örgütü’nün (GNTO) üç bölümlük sürekli pazar araştırmasının yeni bulgularına göre, Avrupalıların yüzde 29’u Mayıs 2027’ye kadar Yunanistan’ı ziyaret etmeyi planlıyor. Bu oran, ülkeyi Akdeniz’in en popüler üçüncü destinasyonu konumuna taşıyor.

Yunanistan’a seyahat planlayanların yüzde 58’i ülkeyi daha önce ziyaret etmişken, yüzde 42’si ilk kez gitmeyi düşünüyor.

Araştırmanın ilk bölümü, İngiltere, Avusturya, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Polonya, İsveç ve Romanya’dan 18-64 yaş arasındaki 7 bin 896 gezginin katılımıyla gerçekleştirildi.

Reklam

Yunanistan’a yönelik seyahat niyeti özellikle Romanyalılar arasında öne çıkıyor. Bu grupta ülkeyi ziyaret etmeyi planlayanların oranı yüzde 45’e ulaşıyor.

Araştırma, Yunanistan’a yönelik talebin geleneksel yaz sezonunun ötesine uzandığını da gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 35’i Eylül-Kasım 2026 döneminde Yunanistan’a seyahat etmeyi planlıyor. Eylül, yüzde 23’lük tercih oranıyla en popüler ay olarak öne çıkıyor.

Andreas N. Fiorentinos Appointed New Secretary General of ...

Yunan Ulusal Turizm Örgütü Genel Sekreteri Andreas Fiorentinos, “Araştırmanın ilk bulguları, Yunanistan’ın Avrupalıların seyahat niyetleri arasında güçlü konumunu koruduğunu; ülkenin hem daha önce gelmiş olanların güvenini hem de yeni kitlelerin ilgisini kazandığını doğruluyor,” dedi.

Fiorentinos, elde edilen verilerin GNTO’nun tanıtım stratejisini farklı pazarlardaki dinamiklere göre uyarlamasına da yardımcı olacağını söyledi.

Yunanistan’da en çok ne beğeniliyor?

GNTO araştırmasında, ziyaretçilerin Yunanistan’ın sunduğu özellikler ve seyahat deneyimlerine ilişkin algıları da incelendi.

Katılımcıların yüzde 83’ünün işaret ettiği deneyim çeşitliliği, ülkenin en güçlü özelliği olarak öne çıktı. Bunu yerel halkın dostluğu ve misafirperverliği yüzde 82, güvenlik yüzde 77, turistik altyapı yüzde 75 ve fiyat-kalite oranı yüzde 67 ile izledi.

Araştırmanın sonuçları, Yunanistan’ın turizmde güçlü bir yıl geçirdiği dönemde açıklandı. Avrupa Seyahat Komisyonu’nun (ETC) son üç aylık raporuna göre Yunanistan, 2026’nın ilk aylarında ziyaretçi sayısındaki yüzde 38,3’lük artışla Avrupa’da en yüksek büyümeyi kaydeden destinasyon oldu. Yunanistan’ı yüzde 21,1 artışla İtalya ve yüzde 16 artışla Malta izledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.