enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupalılar yaz tatili planları yapıyor

Avrupalılar yaz tatili planları yapıyor
5 Haziran 2021
913
A+
A-

UHA HABER / Avrupa’da koronavirüs vaka sayıları düşerken ve aşılama oranı artarken pek çok ülkede önlemler de gevşetiliyor. Almanya’da pek çok kişi yaz tatili için plan yapmaya başladı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW / GY, HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da 100 bin kişide yeni vaka sayısına işaret eden haftalık insidans değeri 30’un altına düştü. Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) bugünkü verilerine göre 7 günlük insidans değeri 29,7’ye geriledi. 30’un altında bir değer son olarak 13 Ekim’de kaydedilmişti. Günlük yeni vaka sayısı ise 3 bin 165.

Almanya’da oteller yeniden açılmaya başladı

Bir süredir her eyalette düşüş eğiliminde olan vaka sayılarıyla, yerel yönetimler tedbirleri gevşetti. Bu kapsamda konaklama hizmetleri de yeniden sağlanmaya başlandı. Aralarında turistik bölgeler olan Baden Württemberg ve Bavyera eyaletleri gibi pek çok eyalette oteller yeniden açıldı. Mecklenburg-Vorpommen eyaleti de dün itibarıyla başka eyaletlerden gelen ziyaretçilerin konaklamasına izin vermeye başladı.

Branderbug eyaleti ve başkent Berlin’de ise otellerin 11 Haziran’da açılması planlanıyor. Dış mekanlarda hizmet veren Berlin’deki restoranlar Cuma günü içeride de müşteri almaya başlayacak.

Son haftalarda hayata geçirilen bu gevşemelere kadar Almanya’da bazı istisnalar dışında Almanya’da turistik amaçlı konaklamalara izin verilmiyordu.

Diğer yandan Almanya’da federal hükümetin Avrupa ülkelerine yönelik ciddi bir seyahat uyarısı da bulunmuyor. Almanlar arasında en popüler turizm rotaları olan İspanya, İtalya, Yunanistan ve İsviçre gibi ülkelere yönelik bu yaz seyahat hareketliliği bekleniyor. Bu ülkelerden tatil yapıp Almanya’ya geri dönen yolculara karantina uygulanmıyor. Sadece havayoluyla seyahat edenlerin negatif PCR testi ibraz etmesi gerekiyor.

İşte Almanya’nın vatandaşları için bazı Avrupa ülkelerine uyguladığı seyahat kuralları ve bu ülkelerdeki salgın kısıtlamalarındaki son durum.

İspanya

İspanya’ya AB ve Schengen bölgesi ülkelerinden girişte herhangi bir kısıtlama yok. Ancak riskli ülkelerden gelen yolcuların test yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Popüler tatil destinasyonu Mallorca’da gece sokağa çıkma yasağı 7 Haziran’da kaldırılacak. Almanya’dan gelen ve aşı olan yolcuların 20 Haziran’dan itibaren PCR testi olma zorunluluğu da kaldırılacak.

İspanya, AB ülkelerinden gelen yolculara kısıtlama uygulamıyor.

İspanya, AB ülkelerinden gelen yolculara kısıtlama uygulamıyor.

Portekiz

AB ülkelerinden gelen yolculara PCR testi zorunluluğu dışında bir kısıtlama uygulanmıyor. Ülkede restoranlar, barlar, sinema ve tiyatrolar 22:30’a kadar açık. Portekiz 1 Mayıs’tan itibaren, salgınla mücadele acil duruma son vermişti.

Fransa

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü Fransa’yı risk bölgesi kategorisinde tutuyor. Ülkede restoranlar ve mağazalar ise bir süre önce yeniden açıldı. Otellerde konaklamalara izin verilirken, akşam 9’dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğu devam ediyor.

Yunanistan

Almanya Yunanistan’ı risk bölgesi olarak görüyor. Ancak ülkede turizm sezonu açıldı ve pek çok AB ülkesinden turistler Yunanistan’ı ziyaret etmeye başladı. Ülkeye girişte karantina zorunluluğu yok, kafeler, restoranlar ve müzeler açıldı. Gece 12:30’dan sabah 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması var.

Yunanistan'da turizm sezonu 15 Mayıs'ta açıldı.

Yunanistan’da turizm sezonu 15 Mayıs’ta açıldı.

İtalya

İtalya da Almanya’nın riski ülkeler kategorisinde yer alıyor ve gerekmedikçe turistik seyahatlerin yapılmaması isteniyor. Ülkede pek çok turistik faaliyete yeninden imkan tanınıyor, kapalı yerlerde maske takılması zorunluluğu devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması gece 23:00’te başlıyor. Ülkeye girişlerde negatif PCR testi gösterme zorunluluğu devam diyor. Ülkede günlük vaka sayısı bir süredir kayda değer şekilde düşüyor.

Hollanda

Hollanda’da ülke içindeki kısıtlamalar büyük oranda kalksa da, başka ülkelerden gelen ziyaretçilere yönelik sıkı tedbirler sürüyor. Hollanda’ya gitmek isteyenler negatif PCR testinin yanında 10 günlük karantinaya girmeyi göze almak zorunda. Aşılarını yaptırmış olan yolculara da herhangi bir ayrıcalık tanınmıyor. Oteller, kamp alanları, mağazalar, restoranlar açık; sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kaldırıldı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 05 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.