enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’daki en büyük NATO askeri üssü Romanya’da inşa ediliyor

Avrupa’daki en büyük NATO askeri üssü Romanya’da inşa ediliyor
25 Mart 2024
32
A+
A-

Doğu’ya doğru genişlemeyi sürdüren NATO, Ukrayna’daki gerilime giderek daha müdahil olma amacıyla gözünü Karadeniz’e dikerken, Avrupa’daki en büyük NATO askeri üssünün Romanya topraklarında inşa edileceği duyuruldu.

UHA / İnternational News Agency 

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’n Sputnik’e dayandaırdığı haberine göre, Romanya TV kanalı tvr info tarafından paylaşılan haberde, Ukrayna ordusuna askeri tedariklerin Köstence’de Romanya Hava Kuvvetleri’nin 57. Hava Üssü olarak ta bilinen ‘Mihail Kogalniceanu’ NATO askeri üssünün genişletilmesiyle birlikte bölgenin 2040 yılına kadar Avrupa’nın en büyük NATO üssü niteliği taşıyabileceği bildirildi.
Haberde, Köstencede halihazırda var olan askeri kompleksin birkaç bin hektara yayılacak şekilde genişletilmesi çalışmalarına başlandığını duyururken, binlerce ABD askeri personelinin aileleriyle birlikte burada konuşlandırılacağını aktardı.
Romanya’nın projeye 2,5 milyar dolar yatırım yapacağı, Mihail Cogalniceanu üssünün genişletilmesi sonucunda ortaya çıkacak devasa merkezin 2 bin 800 hektarlık bir alana sahip olacağı da belirtildi.
NATO’nun kullanımına sunulacak yeni tesisleri içeren projenin savaş uçakları için pist, yeni kontrol kulesi ve radar navigasyon sistemi olmak üzere uçak simülatörlü uçuş eğitim merkezine de sahip olacağı kaydediliyor.
Ayrıca idari ve sosyal binalarla birlikte NATO askerlerinin aileleri için okul, alışveriş merkezi, restoran ve hastane inşasının planladığı proje ile oluşturulacak NATO şehrinin ittifaka bağlı 10 bin askere ev sahipliği yapması öngörülüyor.
Romanya TV kanalının haberine göre çalışmalar, erişim yolları ve elektrik şebekesinin inşa edildiği kompleksin güney kısmında çoktan başlarken, NATO’nun Avrupa’daki en büyük askeri üssü 2040 yılında tam olarak faaliyete geçecek. (Sputnik News)
Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ
***

Tuba Nur TÜRKELİ, 4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.