enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’da İslam karşıtlığı: Almanya, Fransa ve Avusturya ilk sıralarda

Avrupa’da İslam karşıtlığı: Almanya, Fransa ve Avusturya ilk sıralarda
20 Ocak 2022
347
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / İslam karşıtlığı ve ırkçılık Avrupa kıtasında artarak devam ediyor. İslam karşıtı saldırılarda Almanya, Fransa ve Avusturya başı çekiyor. Şüphelilerin yakalanamaması veya zanlıların hafif cezalarla kurtulması sorunun çözümüne katkı sunmuyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Avrupa’da İslam karşıtlığı ve ırkçılık devam ediyor. Endişe verici saldırıların yaşandığı ülkelerin başında Almanya geliyor.

Tehdit mektupları, kundaklama eylemleri ve camilere yönelik saldırılar hala aydınlatılabilmiş değil. Ülke genelinde ibadethaneleri hedef alan binlerce saldırının failleri henüz bulunmadı.

İki yıl önce 4’ü Türk 9 kişinin hayatını kaybettiği Hanau Katliamı’nda güvenlik birimlerinin ihmaline ilişkin sorular da hala cevaplanmadı.

Alman Emniyeti ve Ordusu içindeki aşırı sağ görüşlülerin sayısı ise her geçen gün artıyor.

Almanya, eski Başbakan Angela Merkel döneminde konuyla ilgili bir komisyon kurarak bir adım attı. Aşırı sağ, ırkçılık ve Yahudi düşmanlığıyla mücadele için yaklaşık 90 somut tedbirin yer aldığı bir liste oluşturuldu.

“Toplumumuz için en büyük tehdit, aşırı sağcılıktır.” diyen Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise aşırı sağla mücadeleye ilişkin nisan ortasına kadar bir eylem planı hazırlayacağını duyurdu.

Bu adımın, ırkçılık ve Müslüman karşıtlığıyla mücadeleye rehberlik mi edeceği yoksa sadece sözde mi kalacağı merak konusu…

Fransa camileri kapatıyor

Fransa son dönemde Müslümanları ötekileştiren, camileri kapatan uygulamalarıyla tepki topladı. Macron yönetimi, Müslüman sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskıyı meşrulaştıran adımlar attı.

İçişleri Bakanı başta olmak üzere hükümetten gelen açıklamalar Fransa’nın çözüme odaklanmadığını ortaya koydu.

Fransa’ya yöneltilen en büyük eleştiri ise; İslam karşıtı davranışların suç unsuru olmaktan çıkartılıyor olması yani ülkede İslam karşıtlığının yasal hale getirilmesi.

Avusturya’da İslam karşıtlığı yüzde 100 arttı

Avusturya’da son yıllarda İslam karşıtı söylem ve eylemler yüzde 100 artış gösterdi.

Camiler başta olmak üzere Müslümanlara ait 632 kurum, dijital haritada fişlendi.

{ilgili-habe641303}

Yapılan bir ankete göre Avusturyalıların yüzde 35’i Müslümanlara yönelik olumsuz görüşlere sahip, yüzde 40’ı ise kendileriyle Müslümanların eşit haklara sahip olmaması gerektiğini düşünüyor.

Hükümetler gereken adımları atmıyor

Hollanda, Norveç, Danimarka, İsviçre gibi ülkelerde de ırkçı ve İslam karşıtı söylemler sıklıkla ortaya çıkıyor.

Hükümetler, güvenlik güçleri ve yargı mensupları gerekli adımları atmıyor.

Şüphelilerin yakalanamaması veya zanlılıların hafif cezalarla kurtulması sorunun çözümüne katkı sunmuyor.

AB vatandaşlarının yüzde 22’sinin Müslümanlara komşuluk etmekten rahatsız olduğuna ilişkin tespit, kıta nüfusunun 5’te birinin bu görüşte olduğu gerçeğini yüze vuruyor.

Bazı politikacıların bu tür saldırılara zemin hazırlayan tutumu ve açıklamaları ise demokrasiyi ve özgürlüğü savunan Avrupa’nın ilkeleriyle örtüşmüyor.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.