enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa savaş jeti projesinde uzlaşma gelecek haftaya kaldı

Avrupa savaş jeti projesinde uzlaşma gelecek haftaya kaldı
3 Mayıs 2021
416
A+
A-

UHA HABER / Almanya-Fransa-İspanya ortak savaş jeti projesinde (FCAS) nihai anlaşma gelecek haftaya ertelendi. Anlaşmazlığın fikri mülkiyet haklarının kullanımı konusunda yaşandığı öğrenildi.

Almanya, Fransa ve İspanya’yı bir araya getiren Avrupa ortak savaş jeti projesi FCAS’te anlaşmaya yine varılamadı. Berlin ve Paris’in anlaşmanın sonuçlanması için nisan ayı sonu olarak belirlediği tarih sonuç alınamadan doldu.

Almanya Savunma Bakanlığı sözcüsü konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Fikri mülkiyet haklarının kullanımı konusunda anlaşmaya henüz varılamadı” dedi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü ayrıca “Almanya açısından ortak bir biçimde finanse edilen araştırma sonuçlarına ulaşmanın kısıtlanma olmaksızın erişilebilir olması son derece önemlidir” diye konuştu.

Üç ülkeyi biraraya getiren 100 milyar euroluk projede anlaşmanın gelecek hafta içinde sağlanması hedefleniyor.

Future Combat Air System (FCAS) adlı projenin 2040 yılından itibaren Almanya ve İspanya’nın kullandığı Eurofighter ve Fransa’nın Rafale savaş uçaklarının yerini alması planlanıyor. Diğer silahlanma projelerinde olduğu gibi ortaklara arasında görev dağılımının nasıl olacağına ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor. Almanya’da Federal Hükümet üzerinde haziran ayında Federal Meclis Bütçe Komisyonu’na bir taslak sunması gerektiği için zaman baskısı bulunuyor. Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü bu hedefin değişmediğini ifade etti.

Yaklaşık bir buçuk hafta önce Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile Fransız mevkidaşı Florence Parly biraraya gelmiş ve nisan ayı sonuna kadar uzlaşmanın tamamlanmasını istemişti. Projeye katılan firmalar arasında Dassault Aviation, Airbus ve Indra bulunuyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 03 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.