enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği Yetkilisi Göçmenler İçin Ankara’da

Avrupa Birliği Yetkilisi Göçmenler İçin Ankara’da
12 Ekim 2021
363
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği’nin (AB) İçişlerinden Sorumlu Komisyon Başkanı Ylva Johansson, Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile göçmen krizini görüştü. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı Yıldız Yazıcıoğlu’nun haberine göre, görüşme, Türkiye ile AB Arasında Göç ve Güvenlik Alanlarında 1. Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı çerçevesinde yapıldı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye, yürüttüğü bu etkili ve kapsamlı sınır güvenliği ve göç politikasıyla Avrupa’nın üstesinden gelemeyeceği bir göçmen akınına uğramasının önüne geçmiştir. Ama artık bizim bu yükü tek başına üstlenmemiz mümkün değildir. Her ne kadar verilen sözler tam manasıyla yerine getirilmemiş olsa da meselenin sadece maddi külfet paylaşımıyla çözülemeyecek bir boyuta ulaştığını herkes görmeli ve kabul etmelidir” sözleri dikkat çekmişti.

Erdoğan, dün akşam da göç meselesiyle ilgili etkin ve hızlı hareket edilebilmesi için İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün statüsünü Göç İdaresi Başkanlığı’na dönüştürme kararı alındığını açıkladı.

AB tarafı “Birlikte çözebiliriz” mesajı verdi

AB’nin İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johansson ise, bugün Ankara’da İçişleri Bakanı Soylu’yla göç ve güvenlik başlıklarını değerlendirdiklerini belirterek, toplantı için “Türkiye ile AB arasında göç yönetimi, insan kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadele, terörist saldırıları önleme için işbirliğini güçlendirecek önemli bir adım” değerlendirmesi yaptı.

Johansson, “Türkiye, başta Suriyeliler olmak üzere dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke. Bugünkü toplantıda, ancak birlikte çalışarak çözebileceğimiz Afganistan’daki son durumdan kaynaklanan zorlukları ve diğer bölgeler kaynaklı endişelerimizi konuştuk” açıklaması yaptı.

Göç İdaresi son rakamları açıkladı

Bu arada Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 7 Ekim itibariyle açıkladığı son verilere göre; Türkiye’ye 2021 yılında kaçak giriş yapmış düzensiz göçmen sayısı 112 bin 455’e yükseldi. Bu kaçak göçmenlerden 47 bin 62’si Afganistan, 16 bin 707’si Suriye ve 12 bin 181’i Pakistan’dan gelen kişiler olarak kayda geçti. Sadece 1-7 Ekim tarihleri arasında ilk haftada 2 bin 405 kaçak göçmen yakalandı.

Türkiye’deki “geçici koruma” statüsünde yer alan Suriyeli göçmen sayısı ise 3 milyon 718 bin 332 olarak açıklandı.

Uluslararası koruma başvuru yapması nedeniyle Türkiye’de olan göçmen nüfusu ise 31 bin 334 olarak duyuruldu. Bunun 22 bin 606’sı Afganistan vatandaşı ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği mekanizmasıyla başvurularına yanıt bekliyor görünüyor.

Van Gölü’nde sahil güvenlik devriyesi hayata geçti

Ayrıca Türkiye, İran sınırından Van ili sınırlarına geçiş yapılmasıyla Van Gölü üzerinden bot, kayık gibi araçlarla ülke içerisindeki diğer yerleşim yerlerine geçiş çabasındaki kaçak Afgan göçmenleri durdurmak üzere önlemlerini genişletti. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın düzensiz göçle mücadele amacıyla Van Gölü’nde konuşlanmasına karar verildi. Konuya ilişkin açıklamada, “Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Van Gölü’ndeki nihai konuşlanması Van – Edremit’te S.G. Van Gölü Grup Komutanlığı ve Edremit Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı, Bitlis – Tatvan’da Tatvan Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı olarak planlanmıştır” bilgisi verildi.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.