enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) Ermeni Araştırmaları dergisinin 76. sayısı yayınlandı

Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) Ermeni Araştırmaları dergisinin 76. sayısı yayınlandı
4 Mart 2025
28
A+
A-

Ankara merkezli Türkiye’nin saygın düşünce kuruluşu Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin  (AVİM) bünyesinde yayımlanan Ermeni Araştırmaları Dergisi’nin 76. sayısı okurlarıyla buluştu.

UHA / İnternational News Agency

Ermeni Araştırmaları Dergisi’nin  Yazıişleri Müdürlüğünü yapan Avrasya İncelemeleri Merkezi’nden  (AVİM) Türk-Ermeni İlişkileri, Ermeni Tarihi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güney Kafkasya Uzmanı Tuğçe TECİMER’in yaptığı, derginin 76. sayısında, Ermeni tarihi, dini ve kültürü üzerine zengin akademik çalışmalar yer alıyor.

Avrasya İncelemeleri Merkezi  (AVİM) Başkanı E. Büyükelçi Alev Kılıç, Olaylar ve Yorumları aktardı. Fatma Jale Gül Çoruk, Görsel Metin Analizi: ABD’de Başkan ve Ermeni İddialarını Konu Alan Kitap Kapaklarını (1896-2023) kaleme aldı. Doğanay Eryılmaz, Ermeni Kimliğinde Hristiyanlık, Alfabe ve Tarih Yazıcılığının Rolü konusunu ele aldı. Cem Karakılıç, Osmanlı-Türk Tarihi Araştırmaları’nda Özgün Bir Kaynak: Ermenice Salnameler’i yazdı. Fulya Aktaş, Sevk ve İskan Süresince Balyada Ermeler’i irdeledi. Ve Engin Öztürk’ün Bizans Biliminde Ermenilerin Rolü’nü çeviri olarak ortaya koydu.

Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) Ermeni Araştırmaları dergisinin 76. sayısı, alanlarında uzman akademisyenler tarafından kaleme alınmış olan her makale akademik tartışmaları zenginleştirmeye ve alana ışık tutuyor.

Bu resim için metin sağlanmadı

Keyifli okumalar!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.