enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:22 Kocaeli (UHA) Bürosu: Gazeteciler Cemiyeti Gebze’de Toplandı!..KOGACE’de Projeler Masaya Yatırıldı
11:58 TRT ortak yapımı “Filistin 36”, 17 Temmuz’da Türkiye’de tüm sinemaseverlerle buluşuyor.
10:41 Diyanet İşleri Başkanlığı, 10 Temmuz 2026 tarihli “Din İstismarı” başlıklı Cuma hutbesini yayımladı.
00:08 LGS tercih maratonu başlıyor: Doğru lise seçiminde uluslararası akreditasyonlar öne çıkıyor
00:07 Yunanistan Ulusal İnsan Hakları Komisyonu, 2025 Yıllık Raporu’nu yayımladı
00:07 Trump “kalkacak” dedi: CAATSA için yol haritası ne?
00:04 Kocaeli (UHA) Bürosu: Milli Formayla Avrupa’da Göz Doldurdular… Hamburg’da Kocaeli Damgası
00:04 Barış süreci devam ederken yaşanan beklenmedik gelişme, ABD ve İran arasındaki tansiyonu yeniden zirveye taşıdı.
00:01 Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’ndan (SETA) Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
00:00 Dışişleri: Avrupa Parlamentosunun Kıbrıs kararı yok hükmündedir
19:55 Haddini Bilmezlik Belgesi: AB’nin Türkiye Raporu
18:46 Erdoğan liderlere neden revolver silah hediye etti?
14:13 Türkiye’nin saygın, usta Gazetecilerinden, SABAH Köşe yazarı Yavuz DONAT’ın, “Zirve’nin Ardından” başlıklı yazısı
12:02 “Türk Ekonomik Bakış”ın 2026 birinci çeyreği yayımlandı
11:22 Neden 3. Türk Dünyası Yaz Forumu? Amacı? : Türk Dünyasının Geleceği ve Genel Bakış
09:33 3. Türk Dünyası Yaz Forumu İstanbul’da Başladı
08:35 Ankara’da Üç Hollandalı Vardı… Ama Hiçbiri Sıradan Değildi
00:58 Türkiye son yıllarda ticaret diplomasisi kapsamında Afrika ülkeleriyle geliştirdiği ticaret hacmini 11 milyar dolara ulaştırdı.
00:49 Prof. Dr. Nebi MİŞ: Kendi Çoklu Krizini Çözemeyen CHP, Bu Sürece Nasıl Geldi?
21:12 Türkiye’in ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen 36.⁠ NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne Türk mutfağı damgasını vurdu. Menüde neler vardı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ATLAS360’ın UHA Haber için hazırladığı gündemin öne çıkan ‘Akşam Bülteni’nden kısa kısa

ATLAS360’ın UHA Haber için hazırladığı gündemin öne çıkan ‘Akşam Bülteni’nden kısa kısa
7 Temmuz 2026
13
A+
A-

* İyi akşamlar, ATLAS360 bültenine hoş geldiniz. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı NATO Zirvesi, dünya gündeminin merkezine yerleşti. Erdoğan ile Trump’ın kritik görüşmesinden F-35 ve CAATSA mesajlarına, iç politikadaki sıcak gelişmelerden ekonomi, spor ve teknolojide öne çıkan başlıklara kadar günün tüm önemli gelişmeleriyle karşınızdayız.

UHA / İnternational News Agency 

ANKARA, 07 TEMMUZ 2026

GÜNÜN HABERİ

-NATO’nun Ankara Zirvesi’nde ilk gün, Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir sayfa açabilecek kritik mesajlara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmesi, zirvenin en dikkat çeken başlığına dönüştü.

-Görüşme öncesinde Trump, Türkiye’ye uygulanan CAATSA yaptırımlarını kaldıracaklarını ve F-35 savaş uçağı programını yeniden masaya yatıracaklarını açıkladı. Trump, nihai kararın Erdoğan ile yapacağı görüşmenin ardından şekilleneceğini belirtirken, bu açıklama Ankara-Washington hattında yıllardır süren krizin çözümüne yönelik en güçlü siyasi mesaj olarak değerlendirildi. Ancak sürecin, ABD Kongresi’ndeki yasal prosedürlerin tamamlanmasına bağlı olduğu da vurgulandı.

-İki liderin görüşmesinde savunma sanayi iş birliği, ticaret hacminin artırılması, bölgesel güvenlik başlıkları ve Ukrayna-Rusya savaşı da ele alındı. ABD basınında yer alan kulis bilgilerine göre Erdoğan ile Trump arasındaki ilk telefon görüşmesinde de liderler karşılıklı olarak ilişkileri yeniden güçlendirme iradesi ortaya koymuştu.

-Zirvenin açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ise Trump’ın Avrupa’nın savunma harcamalarını artırma yönündeki baskısının sonuç verdiğini söyledi. Rutte, ittifakın ortak savunmasını güçlendirmek amacıyla Türkiye’nin de yer aldığı stratejik A400M hava ulaştırma filosunun kurulacağını, yakıt ikmal kapasitesinin artırılacağını ve önümüzdeki beş yılda milyarlarca dolarlık İHA ve hava savunma yatırımı yapılacağını açıkladı.

-NATO kürsüsüne çıkan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Rusya tehdidinin sürdüğünü belirterek Ukrayna’nın hava savunmasının acilen güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Zelenski, ülkesinin NATO üyeliğinin hem Ukrayna hem de Avrupa’nın güvenliği açısından stratejik önem taşıdığını söyledi.

İletişim Başkanlığı ise zirvenin, Türkiye’nin diplomasi ve bölgesel barışta üstlendiği merkezi rolü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Uluslararası basında yayımlanan analizlerde ise Ankara Zirvesi’nin, Batı’nın güvenlik mimarisini yeniden şekillendirecek kararların alındığı ve Türkiye’nin kritik konumunu pekiştirdiği tarihi bir toplantı olduğu değerlendirmeleri öne çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.