enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atina: Türkiye’nin yerine getirmesi gereken şartlar var

Atina: Türkiye’nin yerine getirmesi gereken şartlar var
8 Nisan 2021
701
A+
A-

UHA HABER / AB liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretini değerlendiren Atina, Birliğin Türkiye ile ilgili olumlu bir gündemi olduğunu, ancak Türkiye’nin haziran ayındaki AB zirvesine dek değerlendirileceğini bildirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / ET,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Komisyonu Başkanı Charles Michel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya gelmesi Yunanistan’da ihtiyatla ile karşılandı.

Yunan radyo kanalı Skai’ye açıklamalarda bulunan Yunanistan hükümet sözcüsü Aristotelia Peloni, “AB’nin Türkiye ile ilgili olumlu bir gündemi var” ifadesini kullandı. Diğer yandan Ankara’nın yerine getirmesi gereken şartlar olduğunu ve bunların haziran ayına (AB zirvesi) dek değerlendirileceğini kaydeden Peloni, “Türkiye‘nin, Yunanistan ve Kıbrıs konularında çatışma durumunu azaltmak ve devamlılık sergilemek zorunda olduğunu” dile getirerek, bunların olmaması durumunda AB’nin olumlu gündeminden dönülebileceğini belirtti.

Yunanistan ve AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti uzun bir süredir komşuları Türkiye ile sorunlar yaşıyor. Bu sorunların son dönemlerdeki en önemli gündem maddelerinin başında, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki doğal gaz yatakları üzerinde yürütülen hak tartışmaları geliyor. Yaşanan gerilim nedeniyle geçen yılın yaz aylarında, her ikisi NATO üyesi olan Türkiye ve Yunanistan’a ait savaş gemileri haftalar boyunca karşı karşıya gelmişti.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel, salı günü başkent Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmiş ve bu görüşmede öncelikli olarak, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği görüşülmüştü.

Yaklaşık iki hafta önce yapılan AB zirvesinde de, Birliğe üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, Türkiye ile ilişkilerin adım adım geliştirilmesi konusunda anlaşmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.