enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:32 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atina Türkiye sınırındaki duvarı uzatıyor…

Atina Türkiye sınırındaki duvarı uzatıyor…
23 Ocak 2023
214
A+
A-

Advertisement

Yunanistan hükümeti, Türkiye sınırına çektiği 37,5 kilometre uzunluğundaki duvarı 35 kilometre daha uzatacağını açıkladı.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilcisi Luisa Neubaue’nin dpa kaynaklı haberine göre, Yunanistan hükümeti, Türkiye ile sınır bölgesine çektiği 37,5 kilometreye ulaşan 5 metre yüksekliğindeki çelik duvarı 35 kilometre daha uzatacağını açıkladı.

Açıklama, hafta sonunda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile İngiltere ile İsviçre’nin büyükelçileri eşliğinde sınırda süren duvar inşatını ziyaret eden Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos’dan geldi.

Yunanistan Devlet Televizyonu’nun (ERT) bildirdiğine göre, Yunan Bakan yeni sınır koruma duvarının yaklaşık 100 milyon euroya mal olacağını ve bunun Yunanistan tarafından finanse edileceğini söyledi.

“Türkiye’den günde yaklaşık 400 kişi geçiş teşebbüsünde bulunuyor”

Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos’un aktardığına göre, Türkiye’den her gün yasa dışı yollarla 400 civarında kişi Yunanistan’a, dolayısıyla da Avrupa Birliği’ne (AB) giriş yapma teşebbüsünde bulunuyor.

Geçen yıl Yunan sınır koruma güçlerinin Meriç nehrini aşarak Yunanistan’a giriş yapmaya kalkışan 260 bin kişiyi tespit ettiğini ifade eden Theodorikakos, bölgede göçmen kaçaklığı yaptığı zannıyla da bin 500 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İnsan hakları ve göçmen kuruluşları, Yunanistan’ı düzensiz yolla ülkeye giriş yapmayı deneyen insanları Türkiye’ye zorla geri itmek (pushback) ile suçluyor. Atina ise Türkiye’yi göçmenleri Yunanistan’a yollamakla ve göçmenleri Suriye’ye, başka ülkelere veya yasa dışı yollardan Yunanistan’a gitmeye zorlamakla itham ediyor.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 23 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.