enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşı zorunluluğu: 3 bin kişinin sözleşmesi askıya alındı

Aşı zorunluluğu: 3 bin kişinin sözleşmesi askıya alındı
17 Eylül 2021
430
A+
A-

UHA HABER / Fransa’da sağlık, sivil savunma, itfaiye ve emniyet çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmesinden bir gün sonra aşı olmayan 3 bin çalışan açığa alındı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,dpa,Reuters/HS,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, sağlık, itfaiye, sivil savunma ve emniyet çalışanlarına aşı zorunluluğu uygulaması başlatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bir gün içinde yaklaşık 3 bin aşısız çalışanın açığa alındığını söyledi. RTL televizyonuna yaptığı açıklamada yüzlerce çalışanın da istifa ettiğini belirten Veran, “Aşı zorunluluğu olduğunu gerçekten fark edip çok sayıda kişi de şimdi aşı olmak istiyor” diye konuştu.

Frankreich Gesundheitsminister Olivier Veran

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran

Fransa’da aşı zorunluluğundan 2 milyon 700 bin kişinin etkilendiğini söyleyen Veran, bu kişilerin hastane, bakım evleri, itfaiye ve emniyet görevlerinde çalışanlar olduğuna dikkat çekti. Ülkede Çarşamba günü yürürlüğe giren uygulamaya göre bu alanlarda çalışanlar Ekim ortasına kadar en az tek toz, sonrasında da iki doz aşılı olmak zorunda. Tek doz aşı olanlar ikinci doz aşıyı oluncaya kadar işyerine negatif korona testi ibraz etmek zorunda. Aşı olmaktan kaçınanların sözleşmeleri askıya alınacak, maaşları da ödenmeyecek.

Günlük vaka sayısında azalma

Bakan Veran, salgının ülkedeki genel durumuna ilişkin de bilgi verdi. Yoğun aşılama ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasının durumu belirgin şekilde iyiliştirdiğini ifade eden Veran, şu anda günlük vaka sayısının 10 bin civarında olduğunu, bunun da bir önceki haftaya oranla yüzde 30 azalma anlamına geldiğini kaydetti. Veran, yoğun bakımda tedavi gören hastaların sayısının da düştüğünü söyledi.

Şu ana kadar tüm Fransızların yüzde 74’ü en az bir kez, yüzde 70’i ise iki doz aşılanmış durumda.

Aşı zorunluluğu uygulayan ülkeler

Aşı zorunluluğu, başka ülkelerde de tartışma konusu. Tacikistan ve Türkmenistan tüm vatandaşlarına aşı zorunluluğu uyguluyor. Dünyanın en küçük devleti Vatikan’da da 8 Şubat’tan bu yana herkes için aşı zorunlu. Bazı ülkelerde ise, Fransa gibi, belirli meslek gruplarında aşı zorunluluğu uygulanıyor. ABD’de tüm resmi kurum çalışanlarının ve devlet hastanelerindeki sağlık çalışanlarının aşı olması isteniyor. Kanada’da da resmi kurum çalışanları ile birlikte demiryolu, havayolu ve deniz yolu çalışanları için aşı zorunlu. İtalya, ve Yunanistan’da da sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu uygulanıyor.

[UHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.