enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşı zorunluluğu: 3 bin kişinin sözleşmesi askıya alındı

Aşı zorunluluğu: 3 bin kişinin sözleşmesi askıya alındı
17 Eylül 2021
430
A+
A-

UHA HABER / Fransa’da sağlık, sivil savunma, itfaiye ve emniyet çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmesinden bir gün sonra aşı olmayan 3 bin çalışan açığa alındı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,dpa,Reuters/HS,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, sağlık, itfaiye, sivil savunma ve emniyet çalışanlarına aşı zorunluluğu uygulaması başlatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bir gün içinde yaklaşık 3 bin aşısız çalışanın açığa alındığını söyledi. RTL televizyonuna yaptığı açıklamada yüzlerce çalışanın da istifa ettiğini belirten Veran, “Aşı zorunluluğu olduğunu gerçekten fark edip çok sayıda kişi de şimdi aşı olmak istiyor” diye konuştu.

Frankreich Gesundheitsminister Olivier Veran

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran

Fransa’da aşı zorunluluğundan 2 milyon 700 bin kişinin etkilendiğini söyleyen Veran, bu kişilerin hastane, bakım evleri, itfaiye ve emniyet görevlerinde çalışanlar olduğuna dikkat çekti. Ülkede Çarşamba günü yürürlüğe giren uygulamaya göre bu alanlarda çalışanlar Ekim ortasına kadar en az tek toz, sonrasında da iki doz aşılı olmak zorunda. Tek doz aşı olanlar ikinci doz aşıyı oluncaya kadar işyerine negatif korona testi ibraz etmek zorunda. Aşı olmaktan kaçınanların sözleşmeleri askıya alınacak, maaşları da ödenmeyecek.

Günlük vaka sayısında azalma

Bakan Veran, salgının ülkedeki genel durumuna ilişkin de bilgi verdi. Yoğun aşılama ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasının durumu belirgin şekilde iyiliştirdiğini ifade eden Veran, şu anda günlük vaka sayısının 10 bin civarında olduğunu, bunun da bir önceki haftaya oranla yüzde 30 azalma anlamına geldiğini kaydetti. Veran, yoğun bakımda tedavi gören hastaların sayısının da düştüğünü söyledi.

Şu ana kadar tüm Fransızların yüzde 74’ü en az bir kez, yüzde 70’i ise iki doz aşılanmış durumda.

Aşı zorunluluğu uygulayan ülkeler

Aşı zorunluluğu, başka ülkelerde de tartışma konusu. Tacikistan ve Türkmenistan tüm vatandaşlarına aşı zorunluluğu uyguluyor. Dünyanın en küçük devleti Vatikan’da da 8 Şubat’tan bu yana herkes için aşı zorunlu. Bazı ülkelerde ise, Fransa gibi, belirli meslek gruplarında aşı zorunluluğu uygulanıyor. ABD’de tüm resmi kurum çalışanlarının ve devlet hastanelerindeki sağlık çalışanlarının aşı olması isteniyor. Kanada’da da resmi kurum çalışanları ile birlikte demiryolu, havayolu ve deniz yolu çalışanları için aşı zorunlu. İtalya, ve Yunanistan’da da sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu uygulanıyor.

[UHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.