enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşı yaptırmayan hasta çok pişman: Bu işin genci yaşlısı yok

Aşı yaptırmayan hasta çok pişman: Bu işin genci yaşlısı yok
9 Ağustos 2021
331
A+
A-

UHA HABER / Bayram ziyareti için gittiği Bingöl’de COVID-19’a yakalanan ve günlerce yoğun bakımda mücadele veren Şerif Akcan, aşı yaptırmadığı için çok pişman. Yaşadığı zorlu süreci TRT Haber’e anlatan Akçan, “Aşınızı yaptırın. Bu işin genci yaşlısı yok” dedi.

İstanbul’da yaşayan Şerif Akcan, Kurban Bayramı ziyareti için memleketi Bingöl’e gitti.

Buradaki akraba ziyaretleri sırasında koronavirüse yakalanan Akçan, günlerce yoğun bakımda yaşam savaşı verdi.

“Aşı olmadığım için çok bir pişmanım”

Yaşadığı kabus gibi süreci TRT Haber’e anlatan Akçan, aşı çağrısı yaptı.

Yaşadığı pişmanlığı anlatan Akcan, “Aşı olmadığım için çok bir pişmanım. Keşke olsaydım. Sürekli erteledim. Bu hafta, öbür hafta, bugün, yarın derken bu duruma geldim. Bak ben de gencim dedim, bir şey olmaz dedim ama bugün bu haldeyim. Yani aşı olmayanlar mutlaka aşısını olsunlar. Bu işin şakası yok. Ne gence bakar ne yaşlıya” dedi.

“Hastanemizde yatan hastaların çoğu aşısız”

Aşılanma oranı düşük, vaka oranı yüksek olan Bingöl’de uzmanlar uyarıyor.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Gengörü, “Özellikle genç popülasyonunda aşıya karşı bir direnç var. Maalesef bana bir şey olmaz, ben daha sonra olurum diye bazı bahanelerle aşılar geciktiriliyor. Şu an hastanemizde yatan hastaların çoğu aşısız hastalar ve bunların birçoğu genç hasta” açıklamasını yaptı.

Muşta da aşılama oranı düşük 

Aşılama oranı düşük, vaka sayısı yüksek bir başka il de Muş. Kentte yatan hastaların neredeyse tamamı aşısız olanalar.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Kara, “Şu an serviste yatan hastalarımızın yüzde 99’u aşısız olan hastalar. Bu da bize aşının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Durumun giderek kötüleştiği Batman’da ise, Sivil Toplum Kuruluşları vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.