enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Araştırma: BioNTech ve AstraZeneca aşıları Hint varyantına karşı etkili

Araştırma: BioNTech ve AstraZeneca aşıları Hint varyantına karşı etkili
24 Mayıs 2021
940
A+
A-

UHA HABER / İngiltere Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan bir araştırmaya göre BioNTech ve AstraZeneca aşıları koronavirüsün Hint varyantına karşı koruma sağlıyor. Almanya ise İngiltere’den seyahatlere ağır kısıtlamalar getirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,HT)’ye dayandırdığı habere göre, İngiltere’de yapılan bilimsel bir araştırma, koronavirüse karşı geliştirilen BioNTech/Pfizer ve AstraZeneca aşılarının, virüsün Hint varyantına karşı koruma sağladığını ortaya koydu. İngiltere Sağlık Bakanlığı’na bağlı PHE (İngiltere Toplum Sağlığı) Ajansı tarafından yaptırılan ve sonuçları cumartesi günü açıklanan araştırmaya göre, BioNTech’in ikinci aşısının vurulmasından iki hafta sonra bu aşı, Hint varyantına özgü hastalıklara karşı yüzde 88 oranında koruma sağlıyor. AstraZeneca aşısı da aynı araştırmaya göre koruma sağlamakla birlikte, bu aşının koruma oranı yüzde 60’ta kalıyor. Söz konusu araştırmanın, 1054’ü Hint varyantı olmak üzere 12 bin 675 virüs numunesi üzerinde yapıldığı belirtiliyor.

PHE verilerine göre İngiltere’de 1 Şubat – 18 Mayıs 2021 tarihleri arasında, 2 bin 889 hastada koronavirüsün Hindistan varyantı tespit edildi. Bunlardan 104’ü hastanede tedavi edilirken altı hasta yaşamını yitirdi.

İki aşı arasındaki süre azaltıldı

Araştırmanın sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, elde edilen verileri “çığır açıcı” olarak nitelendirdi. İngiltere’de hükümet salgınla mücadelede, hızla ilerleyen aşı kampanyasına güvense de, son zamanlarda tehlikeli Hint varyantının yayılması eleştirileri de beraberinde getiriyor. Bu yayılmanın hızının kesilmesi için son olarak 50 yaşın üstündekilerle, risk altında olan kişiler için iki aşı arasındaki süre üç aydan sekiz haftaya düşürüldü.

Matt Hancock

Matt Hancock

İngiltere’de şu ana dek her 10 yetişkin bireyden yedisi ilk aşısını olurken, her 10 yetişkinden dördüne iki aşı da yapılmış durumda. Avrupa’da pandemiden en ağır etkilenen ülke olan İngiltere’de 127 binden fazla insan koronavirüse bağlı sebeplerden hayatını kaybetti.

İlk olarak Hindistan’da görüldüğü için “Hint varyantı” adı verilen ve “B.1.617” koduyla da bilinen vírus, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamasına göre şu ana dek, tüm kıtalarda onlarca ülkeye sıçramış durumda. Koronavirüsün diğer varyantlarına göre daha bulaşıcı ve büyük olasılıkla antikorlara karşı daha dirençli olan Hint varyantı DSÖ tarafından “endişe verici” olarak nitelendiriliyor.

İngiltere’den gelenlere seyahat kısıtlaması

Almanya da, koronavirüsün ilk haline göre daha tehlikeli olan ve İngiltere’de yayılan Hint varyantının ülkeye girişini engellemek için cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısından itibaren İngiltere’den ülkeye seyahate kısıtlamalar getirdi. Robert Koch Enstitüsü’nün aktardığı bilgilere göre, İngiltere’nin deniz aşırı adalarını da kapsayan kısıtlama bağlamında tren, otobüs, gemi ve uçakların yolcu taşıması yasaklandı. Ayrıca Almanya’ya giriş yapmak isteyenlerin koronavirüs-negatif olduklarını gösteren bir test sonucunu yanlarında bulundurmaları ve istisnasız bir şekilde iki hafta karantinada kalmaları gerekiyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.