enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Apple ve Google Navalny uygulamasını kaldırdı

Apple ve Google Navalny uygulamasını kaldırdı
18 Eylül 2021
358
A+
A-

UHA HABER / Rusya’da parlamento seçimlerine yaklaşılırken tutuklu Rus muhalefet lideri Navalny’in müttefikleri tarafından oluşturulan bir uygulama, Apple ve Google’dan kaldırıldı. Kremlin kararı memnuniyetle karşıladı.

Kremlin’in baskısının ardından muhalif lider Navalny’in yandaşlarının oluşturduğu uygulama artık Apple ve Google’da yer almıyor.

Ruslar 3 gün sürecek olan parlamento seçimleri için sandığa gidiyor ve iktidardaki Birleşik Rusya partisinin bir kez daha seçimlerden birinci olarak çıkacağı öngörülüyor.

Bu hafta sonu yapılacak seçim, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in 2024 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde iktidardaki hakimiyetini sağlamlaştırma çabalarının önemli bir parçası olarak görülüyor.

Devlet başkanı Vladimir Putin’in en ciddi rakibi olan Navalny ve siyasi müttefikleri bu mobil uygulamayı taktiksel bir oylama kampanyası düzenlemek için kullanmayı planlıyordu.

Rusya’nın Apple ve Google’a baskısı sonuç getirdi

Apple ve Google uygulamayı kaldırmaya yönelik, Rus hükümetinin yoğun baskısı altındaydı.

Rus yetkililer bunu yapmamanın seçime müdahale olarak yorumlanacağını ve ağır para cezasına yol açacağını belirtiyordu.

Geçen hafta, Rusya Dışişleri Bakanlığı durumla ilgili olarak ABD büyükelçisi John Sullivan’ı çağırdı.

Perşembe günü, Apple ve Google temsilcileri Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde bir toplantıya davet edildi.

Konsey toplantının ardından yaptığı açıklamada, Apple’ın Rus makamlarıyla işbirliği yapmayı kabul ettiğini söylemişti.

Apple ve Google, yorum talebine yanıt vermedi.

Kremlin memnun

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov şirketlerin uygulamayı kaldırma kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Peskov, uygulamanın Rusya’da “yasa dışı” olduğunu söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2021] 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.