enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:49 Çok Maksatlı ve Bulanıklaştırılmış Açıklamalar
00:46 Kocaeli Büyükşehir’den üst geçitlere buzlanma müdahalesi
00:42 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu haftada da gündem yoğun olacak…
00:37 “Türkiye-Azerbaycan Jeostrateji” Sempozyumu!…
00:35 Ukrayna’da Zoraki Barış Ne Kadar Kalıcı Olur?
00:32 Uluslararası Adalet Divanından Hukuki Tespit: İsrail Gazze’de İnsani Sorumluluklarını Ağır Biçimde İhlal Etti…
00:19 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkarak kültür mirasını gelecek nesillere aktarıyor…
00:18 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı?
00:03 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
00:03 SDG/YPG’nin Entegrasyonu: Kojonktürel Zorluklar ve Yapısal Avantajlar…
20:26 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
17:22 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
12:37 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:55 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:44 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antony Blinken: İsrail-Hamas savaşı kolayca yayılabilir

Antony Blinken: İsrail-Hamas savaşı kolayca yayılabilir
11 Ocak 2024
19
A+
A-

ABD ve AB diplomatları İsrail – Hamas savaşının yayılmasını önlemek için Orta Doğu’daki çabalarını sürdürüyor.

UHA / İnternational News Agency

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiOrta Doğu’ya bir başka acil diplomatik ziyarette bulunan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pazar günü Arap ortaklarıyla bir araya gelerek İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı yürüttüğü savaşın yayılabileceği yönündeki endişelerin yatıştırılmasını istedi.

Doha’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman Al Thani ile görüşen Blinken, İsrail’in askeri operasyonlarını sivil kayıpları azaltacak şekilde ayarlaması gerektiğinden bahsetti.

Blinken ayrıca İsrail bombardımanlarıyla yerle bir olan Filistin topraklarının çatışma sonrası geleceği için ayrıntılı planlar hazırlanmasının önemini vurguladı.

Blinken, Şeyh Muhammed ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilere “Bu çatışma kolayca metastaz yapabilecek, daha fazla güvensizliğe ve daha fazla acıya neden olabilecek bir çatışma” dedi.

Bu nedenle ilk günden itibaren, diğer önceliklerimizin yanı sıra, yoğun bir şekilde çatışmanın yayılmasını önlemek için çalışmaya odaklandık.

U.S. Secretary of State Antony Blinken, left, shakes hands with Qatar's Emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.[U.S. Secretary of State Antony Blinken, left, shakes hands with Qatar’s Emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.Evelyn Hockstein/AP]

Gazze’deki felaket boyutundaki insani duruma da değinen Blinken, önceliğinin çatışmanın yayılmasını önlemek ve Gazze’ye ulaşan insani yardım miktarını arttırmak olduğunu söyledi.

Çok sayıda Filistinli sivil gıda, su, ilaç ve diğer temel ihtiyaç maddelerine yeterince erişemediği için acı çekiyor. En çok da çocuklar.

Washington’a dönmeden önce Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır’ı da ziyaret edecek olan Blinken, savaşın başlamasından bu yana bölgeye yaptığı dördüncü ziyaret.

Alman Dışişleri Bakanı İsrail’de temaslarda bulundu

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrailli mevkidaşı Israel Katz ile bir araya gelerek ülkenin kendini savunma hakkı ile Filistinli sivilleri koruma ihtiyacını teyit etti.

Baerbock “İsrail ordusunun Gazze’deki sivilleri korumak için daha fazlasını yapması gerektiği giderek daha açık hale geliyor. Bu kadar çok Filistinlinin hayatına zarar vermeden Hamas’la savaşmanın yollarını bulmalıdır.” dedi.

Katz da, Almanya’nın İsrail’e verdiği destek ve Gazze Şeridi’ndeki rehinelerin serbest bırakılması konusundaki kararlılığı için teşekkür etti.

Toplantıya Gazze Şeridi’nde halen tutulmakta olan rehinelerin yakınları da katıldı.

Katy Dartford's Profile | Euronews Journalist | Muck Rack

Gazeteci* Katy Dartford

***

Yazar hakkında

Katy Dartford, Fransa merkezli bir gazeteci olupyaklaşık 15 yıldır Televizyon medyasında, aynı zamanda yazar, editör, fotoğrafçı, sosyal medya yöneticisi ve You Tuber.  EuroNews’de Dijital Editör, Serbest Multimedya Gazetecisi ve Seyahat Yazarı, serbest çalışan, haberler, macera sporları, Avrupa haberleri, uluslararası haberler, 2012’den beri Chamonix’te ve şu anda Lyon’da yaşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.