enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sanayileşmiş bölgeler su havzaları dışına çıkarılmalı”

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sanayileşmiş bölgeler su havzaları dışına çıkarılmalı”
8 Aralık 2024
23
A+
A-

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, küresel karbon salınımının büyük yüzdesinden sorumlu devletlerin ‘karbon nötr’ hedefinin çok uzağında olduğunu belirterek, “Biz burada iyi niyet görmüyoruz. Az gelişmiş ülkelere dönük bir operasyon var. Söz söyleme, gündem belirleme kapasitesi düşük ülkelere dönük bir operasyon var” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,  bu yıl Ümit Uysal4’üncüsünü düzenlenen +0.5 Akdeniz’in geleceği Çevre Çalıştayında görüşülen  “Antalya 2050 İklim Senaryoları”nı TÜHA Haber‘e değerlendirdi.

“Top çevirme dönemi bitti”

Başkan Uysal, belediye olarak 10 yıldır çevre çalışmalarını çok ön plana çıkardıklarını söyledi.

Bunu görev olarak gördüklerini dile getiren Başkan Uysal, “Çok özel bir marifet olarak düşünmüyoruz. Zaten yapılması gereken bir şey yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

‘En iyi’ ödülleri alan çevre eğitim etkinlikleri de dahil Çevreci Komşu Kart gibi projelerin gelişerek devam edeceğinin altını çizen Başkan Uysal, şunlar söyledi:

“Çevre alanında orta alanda top çevirme devrinin çoktan bitmesi gerekiyor. Şu an son 2 yüzyılın en sıcak yıllarını yaşıyoruz. Ve bunun en fazla etkilediği bölge Akdeniz Bölgesi, Türkiye özünde. O yüzden bu çalışmaların net şemalarla, net sonuç doğuran, sonuç beyannamesini açıklayan tutumlarla, hatta radikal bazı icraatlarla devam etmesi gerekiyor. Çünkü hayatın devam etmesi lazım.”

Güneş Enerjisi Enstitüsü - Ege Üniversitesi

Tedbirler paketi

Başkan Uysal, bu çerçevede alınması gereken tedbirlerin belli olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına ivedilikle yönelmek gerektiğini belirten Başkan Uysal, Türkiye’nin dalga enerjisi alanında çalışması gerektiğini söyledi.

Uysal, “Karadeniz, sınırlardan alırsanız bin 400 kilometrenin üzerinde ve düzenli, öngörülebilir dalga. Hareket boşa gidiyor. O hareketin elektrik enerjisinde çevirmenin teknolojisini geliştirmek çok çok zor olmasa gerek” diye konuştu.

Yine karbon emisyonunu azaltmak için şehirlerde toplu ulaşımın tercih edilebilir olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, “Herkesin aracının çıkardığı bir tablodan ivedi kurtulmak lazım” dedi.

Tarımda kooperatifleşmenin yine çevre açısından önemli değerler oluşturacağını belirten Başkan Uysal, “Sanayileşmiş bölgelerin özellikle hemen su havzalarının dışına ivedi çıkarılması gerekiyor. Bir devlet planıyla”  şeklinde konuştu.

Karbon Salınımı Nedir? Tehlikeleri Nelerdir? | Filtre Sistemleri

“Üçüncü dünya hareketi”

Aynı zamanda gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerden sanayileşmiş, karbon salınımı yüksek ülkelere doğru büyük bir organizasyon gerektiğini, eski terminolojiyle üçüncü dünya hareketi gerektiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Asıl karbon salınımı yapanlar taşın altına yeterince ellerini koymuyorlar. Dünyanın gelişmiş ülkeleri bir taraftan sivil toplum faaliyeti şeklinde işte çok cılız, eyalet ve vilayet bazında değişimlere gidiyorlar. Ama mevzuatı topyekun değiştirmeye yanaşmıyorlar. Uluslararası metinlere topyekun imza atmaya yanaşmıyorlar. Tam bir planlamaya, disipline yanaşmıyorlar. Birleşmiş Milletleri kurabilen, uluslararası hukuku var edebilen irade, Avrupa Birliği gibi çok önemli ‘medeniyet projesini’ geliştirebilen irade ya da nükleer güce sahip, her türlü teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen iradeler bir türlü çevre konusu gelince gerekeni yapmıyorlar. Biz burada iyi niyet görmüyoruz. Az gelişmiş ülkelere dönük bir operasyon var. Söz söyleme, gündem belirleme kapasitesi düşük ülkelere dönük bir operasyon var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.