enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
16:32 CUMA NAMAZININ ÖNEMİ
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:10 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi.
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sanayileşmiş bölgeler su havzaları dışına çıkarılmalı”

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sanayileşmiş bölgeler su havzaları dışına çıkarılmalı”
8 Aralık 2024
23
A+
A-

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, küresel karbon salınımının büyük yüzdesinden sorumlu devletlerin ‘karbon nötr’ hedefinin çok uzağında olduğunu belirterek, “Biz burada iyi niyet görmüyoruz. Az gelişmiş ülkelere dönük bir operasyon var. Söz söyleme, gündem belirleme kapasitesi düşük ülkelere dönük bir operasyon var” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,  bu yıl Ümit Uysal4’üncüsünü düzenlenen +0.5 Akdeniz’in geleceği Çevre Çalıştayında görüşülen  “Antalya 2050 İklim Senaryoları”nı TÜHA Haber‘e değerlendirdi.

“Top çevirme dönemi bitti”

Başkan Uysal, belediye olarak 10 yıldır çevre çalışmalarını çok ön plana çıkardıklarını söyledi.

Bunu görev olarak gördüklerini dile getiren Başkan Uysal, “Çok özel bir marifet olarak düşünmüyoruz. Zaten yapılması gereken bir şey yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

‘En iyi’ ödülleri alan çevre eğitim etkinlikleri de dahil Çevreci Komşu Kart gibi projelerin gelişerek devam edeceğinin altını çizen Başkan Uysal, şunlar söyledi:

“Çevre alanında orta alanda top çevirme devrinin çoktan bitmesi gerekiyor. Şu an son 2 yüzyılın en sıcak yıllarını yaşıyoruz. Ve bunun en fazla etkilediği bölge Akdeniz Bölgesi, Türkiye özünde. O yüzden bu çalışmaların net şemalarla, net sonuç doğuran, sonuç beyannamesini açıklayan tutumlarla, hatta radikal bazı icraatlarla devam etmesi gerekiyor. Çünkü hayatın devam etmesi lazım.”

Güneş Enerjisi Enstitüsü - Ege Üniversitesi

Tedbirler paketi

Başkan Uysal, bu çerçevede alınması gereken tedbirlerin belli olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına ivedilikle yönelmek gerektiğini belirten Başkan Uysal, Türkiye’nin dalga enerjisi alanında çalışması gerektiğini söyledi.

Uysal, “Karadeniz, sınırlardan alırsanız bin 400 kilometrenin üzerinde ve düzenli, öngörülebilir dalga. Hareket boşa gidiyor. O hareketin elektrik enerjisinde çevirmenin teknolojisini geliştirmek çok çok zor olmasa gerek” diye konuştu.

Yine karbon emisyonunu azaltmak için şehirlerde toplu ulaşımın tercih edilebilir olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, “Herkesin aracının çıkardığı bir tablodan ivedi kurtulmak lazım” dedi.

Tarımda kooperatifleşmenin yine çevre açısından önemli değerler oluşturacağını belirten Başkan Uysal, “Sanayileşmiş bölgelerin özellikle hemen su havzalarının dışına ivedi çıkarılması gerekiyor. Bir devlet planıyla”  şeklinde konuştu.

Karbon Salınımı Nedir? Tehlikeleri Nelerdir? | Filtre Sistemleri

“Üçüncü dünya hareketi”

Aynı zamanda gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerden sanayileşmiş, karbon salınımı yüksek ülkelere doğru büyük bir organizasyon gerektiğini, eski terminolojiyle üçüncü dünya hareketi gerektiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Asıl karbon salınımı yapanlar taşın altına yeterince ellerini koymuyorlar. Dünyanın gelişmiş ülkeleri bir taraftan sivil toplum faaliyeti şeklinde işte çok cılız, eyalet ve vilayet bazında değişimlere gidiyorlar. Ama mevzuatı topyekun değiştirmeye yanaşmıyorlar. Uluslararası metinlere topyekun imza atmaya yanaşmıyorlar. Tam bir planlamaya, disipline yanaşmıyorlar. Birleşmiş Milletleri kurabilen, uluslararası hukuku var edebilen irade, Avrupa Birliği gibi çok önemli ‘medeniyet projesini’ geliştirebilen irade ya da nükleer güce sahip, her türlü teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen iradeler bir türlü çevre konusu gelince gerekeni yapmıyorlar. Biz burada iyi niyet görmüyoruz. Az gelişmiş ülkelere dönük bir operasyon var. Söz söyleme, gündem belirleme kapasitesi düşük ülkelere dönük bir operasyon var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.