enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sanayileşmiş bölgeler su havzaları dışına çıkarılmalı”

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sanayileşmiş bölgeler su havzaları dışına çıkarılmalı”
8 Aralık 2024
13
A+
A-

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, küresel karbon salınımının büyük yüzdesinden sorumlu devletlerin ‘karbon nötr’ hedefinin çok uzağında olduğunu belirterek, “Biz burada iyi niyet görmüyoruz. Az gelişmiş ülkelere dönük bir operasyon var. Söz söyleme, gündem belirleme kapasitesi düşük ülkelere dönük bir operasyon var” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,  bu yıl Ümit Uysal4’üncüsünü düzenlenen +0.5 Akdeniz’in geleceği Çevre Çalıştayında görüşülen  “Antalya 2050 İklim Senaryoları”nı TÜHA Haber‘e değerlendirdi.

“Top çevirme dönemi bitti”

Başkan Uysal, belediye olarak 10 yıldır çevre çalışmalarını çok ön plana çıkardıklarını söyledi.

Bunu görev olarak gördüklerini dile getiren Başkan Uysal, “Çok özel bir marifet olarak düşünmüyoruz. Zaten yapılması gereken bir şey yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

‘En iyi’ ödülleri alan çevre eğitim etkinlikleri de dahil Çevreci Komşu Kart gibi projelerin gelişerek devam edeceğinin altını çizen Başkan Uysal, şunlar söyledi:

“Çevre alanında orta alanda top çevirme devrinin çoktan bitmesi gerekiyor. Şu an son 2 yüzyılın en sıcak yıllarını yaşıyoruz. Ve bunun en fazla etkilediği bölge Akdeniz Bölgesi, Türkiye özünde. O yüzden bu çalışmaların net şemalarla, net sonuç doğuran, sonuç beyannamesini açıklayan tutumlarla, hatta radikal bazı icraatlarla devam etmesi gerekiyor. Çünkü hayatın devam etmesi lazım.”

Güneş Enerjisi Enstitüsü - Ege Üniversitesi

Tedbirler paketi

Başkan Uysal, bu çerçevede alınması gereken tedbirlerin belli olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına ivedilikle yönelmek gerektiğini belirten Başkan Uysal, Türkiye’nin dalga enerjisi alanında çalışması gerektiğini söyledi.

Uysal, “Karadeniz, sınırlardan alırsanız bin 400 kilometrenin üzerinde ve düzenli, öngörülebilir dalga. Hareket boşa gidiyor. O hareketin elektrik enerjisinde çevirmenin teknolojisini geliştirmek çok çok zor olmasa gerek” diye konuştu.

Yine karbon emisyonunu azaltmak için şehirlerde toplu ulaşımın tercih edilebilir olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, “Herkesin aracının çıkardığı bir tablodan ivedi kurtulmak lazım” dedi.

Tarımda kooperatifleşmenin yine çevre açısından önemli değerler oluşturacağını belirten Başkan Uysal, “Sanayileşmiş bölgelerin özellikle hemen su havzalarının dışına ivedi çıkarılması gerekiyor. Bir devlet planıyla”  şeklinde konuştu.

Karbon Salınımı Nedir? Tehlikeleri Nelerdir? | Filtre Sistemleri

“Üçüncü dünya hareketi”

Aynı zamanda gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerden sanayileşmiş, karbon salınımı yüksek ülkelere doğru büyük bir organizasyon gerektiğini, eski terminolojiyle üçüncü dünya hareketi gerektiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Asıl karbon salınımı yapanlar taşın altına yeterince ellerini koymuyorlar. Dünyanın gelişmiş ülkeleri bir taraftan sivil toplum faaliyeti şeklinde işte çok cılız, eyalet ve vilayet bazında değişimlere gidiyorlar. Ama mevzuatı topyekun değiştirmeye yanaşmıyorlar. Uluslararası metinlere topyekun imza atmaya yanaşmıyorlar. Tam bir planlamaya, disipline yanaşmıyorlar. Birleşmiş Milletleri kurabilen, uluslararası hukuku var edebilen irade, Avrupa Birliği gibi çok önemli ‘medeniyet projesini’ geliştirebilen irade ya da nükleer güce sahip, her türlü teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen iradeler bir türlü çevre konusu gelince gerekeni yapmıyorlar. Biz burada iyi niyet görmüyoruz. Az gelişmiş ülkelere dönük bir operasyon var. Söz söyleme, gündem belirleme kapasitesi düşük ülkelere dönük bir operasyon var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.