enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Türkiye’den Şam’a saldıran soykırımcı İsrail’e sert tepki
00:50 Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti heyetini kabul etti
00:43 İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz
00:43 Başsavcı Gürlek’i tehdit davasında İmamoğlu’na hapis cezası
00:34 MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Parti heyetiyle görüştü
00:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail’in saldırısı bölgesel barışa bir sabotaj
00:23 Dışişleri Bakanı Fidan, işgalci İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarıyla ilgili diplomasi trafiği yürüttü.
00:19 Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “15 Temmuz: Hafıza, Adalet ve Gelecek Paneli”ne katıldı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve (BAE) Devlet Başkanı  Al Nahyan huzurunda, iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.
00:07 Ömer Çelik: İsrail’in saldırıları tüm bölge ve dünya için güvenlik tehditidir
22:44 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:04 Bakan Fidan: İsrail bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara’dan MED9 bildirisine tepki

Ankara’dan MED9 bildirisine tepki
19 Eylül 2021
322
A+
A-

UHA HABER / Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi’nde kabul edilen ortak bildirinin Türkiye’yle ilgili kısımlarını “taraflı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk” olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığının yeni Sözcüsü Tanju Bilgiç olduAvrupa Birliği (AB) üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi’nde kabul edilen ortak bildiriye Ankara’dan tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, bildiriye ilişkin soruya verdiği yazılı yanıtta, bildirinin “Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve düzensiz göç konusundaki bölümlerinin önceki senelerde olduğu gibi taraflı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk” olduğunu savundu.

Bilgiç, bildiriye imza atan AB ülkelerini “Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin körü körüne peşinden giderek izledikleri tek yanlı ve taraflı tutumlarını terk etmeye davet ettiklerini” ifade etti.

Bildiride yer alan ifadeler

Fransa, Kıbrıs Cumhuriyeti, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Slovenya ve Yunanistan 17 Eylül’de Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 8. Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi sonucu bir ortak bildiriye imza atmıştı.

Bildiride, Türkiye’ye AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki diyalog davetini kabul etmesi çağrısı yinelendi. Tüm devletlerin uluslararası hukuka uymasının esas olduğu ve provokasyonlar ile tek taraflı eylemlerden kaçınması gerektiği vurgulandı.

Ortak açıklamada, bu tür bir eylemde bulunulması durumunda AB’nin elindeki tüm araçları üye devletlerin çıkarlarını ve bölgesel istikrarı korumak üzere kullanmakta kararlı olduğunun bir kez daha altı çizildi. Bildiride, “AB Konseyi’nce belirlenen koşullara uyulması kaydıyla bir dizi ortak çıkar alanında işbirliğini geliştirmek için Türkiye’yle iki taraflı diyaloğa hazır olunduğu” da belirtildi.

Zirve sonucu yayımlanan bildiride, Kıbrıs meselesine ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin “iki toplumlu, iki bölgeli ve politik eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde adil çözüm çağrısı”na atıfta bulunularak, “iki devletli çözüm önerilerinin kabul edilemez olduğu” vurgulandı. Ortak bildiride, Kapalı Maraş bölgesindeki “yasa dışı eylemlerinden” dolayı Türkiye’nin kınandığı belirtilerek, Ankara’ya eylemlerin iptali için çağrıda bulunuldu.

[UHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.