enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anadolu’da “İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV”

Anadolu’da “İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV”
6 Kasım 2024
198
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (ANAKARİYER) tarafından düzenlenen “İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV” söyleşisi Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonunda gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan ve LÖSEV Halkla İlişkiler Fayda Proje Personeli Sema Nur Cin’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye, Öğr. Gör. Dr. Hayriye Hande Kaynar ve öğrenciler de katılım gösterdi.

Durukan: “Sizler de bu oluşumda yer alabilirsiniz”

LÖSEV’deki kariyer süreçleri hakkında bilgi veren LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan konuşmasında, “Bizim tüm çocuklara armağan ettiğimiz önemli bir hafta olan 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasının açılışını yaptık. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) 26 yıl önce, 1998 yılında kurulan bir sağlık ve eğitim vakfı” olduğunu söyledi.

Yasemin Durukan, LÖSEV’in, Lösemili çocuklara ve ailelere maddi ve sosyal destekler üretmek üzere, onların hayata bağlanmasını sağlamak için kurulmuş bir vakıfken, bugün tüm Türkiye’de kanserle mücadele eden çocuk ve yetişkin tüm hastalarına aile boyu hizmetler veren büyük bir kuruluş olduğunu dile getirdi.

“Bu kapsamda sizler de üniversite öğrencisiyken bu oluşumda yer alıp sürecinizi interaktif gönüllülük ile gerçek zamanlı gönüllülüğe çevirebilirsiniz” diyen Durukan, şunları söyledi:

“Ülkemizde tıpkı uluslararası platformlarda olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarında kariyer yapma imkânı var. Bu süreçte ilk olarak gönüllülükle alanı keşfederek ilerde parçası olmak istediğiniz oluşumlarda neler yapıldığını görmüş olursunuz. Örneğin İletişim Fakültesi staj programı açmayı planlıyoruz. İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde ise gönüllülük hizmeti alanıyla kariyeri keşfetme imkanına daha fazla ulaşabiliyoruz. Kartela çok geniş ve her şeyi kendimiz yapmayı planlıyoruz. İleride bu programlara başvurmak isteyenler için öncelikle deneyim kazanmaları ve gönüllü olarak daha sık gelip gitmelerini öneriyoruz.”

Cin: “Ne istediğinize karar verdikten sonra denemekten asla vazgeçmeyin”

Gönüllülükten Profesyonelliğe adım atan ve bu süreci katılımcılarla paylaşan LÖSEV Halkla İlişkiler Fayda Proje personeli Sema Nur Cin ise: “Mezun olduğum şehirde kalmak ilk hedefim olduğu için ve aynı zamanda birilerine sevgi ve iyilikle yardım etme amacıyla LÖSEV gibi bir sivil toplum örgütünde bulunmak ve burada bir kariyer inşa etmek hedefindeydim” dedi.

havadis.at-LÖSEV özel Röportaj

Sema Nur Cin, LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan’la yolumuz kesiştiğinde ben de sizler gibi öğrenciydim. Ardından gönüllülük sürecim, mezun fayda kavramıyla birlikte ilerledi. Başvuru sürecimle birlikte kariyer hedefim başlamış oldu. Aldığımız akademik terbiye de aslında kariyer hedefimizi ve kariyer inşamızı olumlu yönde etkiliyor. Asıl mesele birilerine bir iyilik yapmak değil, asıl mesele şu ki iyiliğin sirkülasyonunu sağlayabilecek güvenilir kurumlarda olabilmek. Ne istediğinize karar verdikten sonra denemekten asla vazgeçmeyin” şeklinde konuştu.

İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV” söyleşisi katılımcıların telefonlarından hazırladıkları, löseminin rengi olan turuncu ekran ile şu anda tedavisi devam eden ve yanında olduğunu bilmeye ihtiyacı olan birçok minik kahraman için yapılan etkinlikten sonra LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.