enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amerika’da Elektrikli Araç Üretimini Arttırma Çabası

Amerika’da Elektrikli Araç Üretimini Arttırma Çabası
2 Ağustos 2021
368
A+
A-

UHA HABER / Beyaz Saray’la otomobil firmaları arasında elektrikli araç üretimi konusunda müzakereler devam ediyor. Başkan Joe Biden’ın otomobil firmalarından 2030’a kadar üretimlerinin yüzde 40’ının elektrikli araç olmasını istediği belirtiliyor.

Beyaz Saray’ın bunun gönüllü bir taahhüt olmasını istediği de kaydediliyor.

Amaç sera gazı kirliliğini azaltmak.

Biden yönetiminin gelecek hafta araçların emisyon standartlarıyla ilgili önerilerini sunabileceği belirtiliyor.

Bazı kaynaklara göre gönüllü olarak elektrikli araçların üretim hedefi toplam üretimin yüzde 50’si olabilir. Bununla birlikte otomobil firmalarıyla bu konuda henüz bir anlaşma sağlanmış değil ve birçok ayrıntı hala tartışılıyor.

Tartışılan konular arasında hybrid araçların geleceği de var.

Birleşik Araç Çalışanları Sendikası Sözcüsü Brian Rothenberg ise yayınlanan rakamın yanlış olduğunu, 2030’a kadar yüzde 40’lık bir oran üzerinde bu aşamada uzlaşma olmadığını vurguladı.

Rothenberg, görüşmelerin hala devam ettiğini de kaydetti. Birleşik Araç Çalışanları elektrikli araç üretiminin şart koşulmasına karşı, bunun işleri tehlikeye atabileceğini kaydediyor.

General Motors, görüşmelerle ilgili yorum yapmazken, 2035’e kadar yakıtla çalışan araç üretimini sona erdirmek amacında olduğunu belirtiyor.

Beyaz Saray’dan da görüşmelere ilişkin henüz net bir açıklama yok.

Ford da müzakerelerle ilgili açıklama yapmadı ama 2030’a kadar üretiminin en az yüzde 40’ının elektrikli araç olmasını planladığını kaydetti.

Birçok Demokrat Beyaz Saray’a elektrikli araç üretimini zorunlu tutması çağrısı yapıyor.

Amerika, bu yılki küresel iklim zirvesinde 2030’a kadar emisyonları 2005 seviyesine kıyasla yüzde 52 azaltmayı taahhüt etti.

Nisan ayında California, New York ve Massachusetts eyaletlerinin de aralarında bulunduğu 10’dan fazla eyalet, Biden’a benzinle çalışan yeni yolcu araçlarının 2035 itibarıyla yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.