enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’ya iş gücü göçü: Reform yetmez, koşullar iyileşmeli

Almanya’ya iş gücü göçü: Reform yetmez, koşullar iyileşmeli
21 Haziran 2023
36
A+
A-

Almanya’da bu hafta Federal Meclis’te onaylanması beklenen Nitelikli İş Gücü Göçü Yasa Tasarısı‘nda ek iyileştirmelere gidilmesi Alman basınında yorum köşelerinde değerlendiriliyor.

UHA / Europe İnternational News Agency

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitAlmanya’yı nitelikli yabancı iş gücü için daha cazip hale getirmeyi amaçlayan yeni göç yasasında bu amaç doğrultusunda bazı değişikliklere gidilmesi Alman basınının yorum köşelerinde ele alınıyor.

Straubinger Tagblatt gazetesindeki yorumda yeni yasanın nitelikli gençleri Almanya’ya kazandırmada etkili olup olmayacağı sorgulanıyor:

“Reform tek başına, yüksek nitelikli ve uluslararası bağlantılı insanları Almanya’ya kitleler halinde çekemez. Asya, Afrika veya Latin Amerika’dan genç ve başarılı insanlar, geleceklerini nerede şekillendireceklerini dikkatlice değerlendiriyorlar. Örneğin, Almanya’nın neredeyse hiçbir ülkede olmadığı kadar yüksek vergi ve harç talep ettiğini biliyorlar. Geçmişte bu durum caydırıcı olmadı. Çünkü karşı argümanlar daha güçlüydü. Almanya’ya gelenleri, iyi bir altyapı, güvenilir kurumlar, kapsamlı sağlık hizmetleri ve çocukları için yüksek kaliteli, ücretsiz eğitim beklerdi. Ancak son zamanlarda bu alanlarda durum pek de memnuniyet verici şekilde gelişmedi.”

Augsburger Allgemeine de benzer görüşlere yer veriyor:

“Bilgisayar uzmanları, yaşlı bakıcıları, mühendisler veya belirli zanaatkarlar bugün dünya çapında talep görüyor. Almanya’nınşu anda bazı sorunları olduğunun ise dünya farkında. Bu sorunlar çözüldüğünde, nitelikli iş gücü konusunda daha iyi bir sonuç elde edilebilir. Ancak bunlar zor sorunlar ve çözümleri de kolay deği.”

Berlin’de yayımlanan Tageszeitung gazetesi ise koalisyon hükümetinin nitelikli işgücü göçü yasası üzerinde uzlaşmasını memnuniyetle karşılıyor:

“Koalisyonu oluşturan partiler, Bina Enerji Yasası’nın aksine Almanya’nın gereksinim duyduğu Nitelikli İş gücü Yasası’nı nispeten gürültüsüz patırtısız ve etkili bir şekilde ortaya koymayı başardı. Oluşan yeni taslak, muhtemelen bu hafta içinde Federal Meclis tarafından da kabul edilecek. Yasa uzun zamandır beklenen çok sayıda iyileştirmeyi içeriyor. Örneğin, nitelikli yabancı iş gücünü Almanya’dan uzak tutan bürokratik engellerin azaltılması planlanıyor. Ayrıca planlanan puanlama sistemi de iyi bir fikir.”

Lausitzer Rundschau ise başka bir soruna dikkati çekiyor:

“Yabancı iş gücünün Almanya’ya akın edeceği ve gelecekte ülkedeki refahı artıracağı varsayılsa bile, madalyonun diğer yönüne de bakmakta fayda var. Elbette düzenli göç, düzensiz göçten daha iyidir. Belki de ölümcül kaçış rotaları üzerinden artık daha az insan Almanya’ya gelir. Ancak şu anda yaratılan, muhtemelen güzel ve mükemmel bir göç dünyası. Faydalı yabancılar Almanya girebilirken, diğerleri Avrupa sınırlarındaki kamplarda unutulacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.