enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Türkiye’ye kara para operasyonu

Almanya’dan Türkiye’ye kara para operasyonu
28 Ekim 2021
385
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da polis, 18 kent ve ilçede yüklü miktarlarda kara parayı Türkiye’ye kaçırdığından şüphe edilen 46 kişinin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde kara para akladıklarından şüphelenilen 46 kişinin ev ve işyerlerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Aralarında Köln, Düsseldorf, Duisburg ve Dortmund gibi kentlerin de bulunduğu toplam 18 il ve ilçede gerçekleştirilen baskınlarda şüphelilere ait bilgisayar, mobil telefon ve bazı belgelere el konuldu.

Köln Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında düzenlenen baskının “ileri derece kara para aklama şüphesi” üzerine yapıldığı kaydedildi. Baskınlara Avrupa polis teşkilatı EUROPOL de destek verdi.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Asayiş Dairesi ve Gümrük Dairesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği baskınlarda ayrıca, haklarında tutuklama kararı bulunaniki Türkiye kökenli de gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin 46 ve 53 yaşlarında olduğu, birinin Düsseldorf, diğerinin de Duisburg kentlerinde ikamet ettiği belirtildi.

Özel polis timi destek verdi

Eyalet Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bazı şüphelilerin tehlike oluşturma ihtimali bulunması nedeniyle üç noktaya düzenlenen baskınlara özel polis timlerinin de katıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin bir yıldır izlendikleri belirtilerek, 2019 yılından bu yana kuryeler vasıtasıyla hava ve kara yolunu kullanarak suç eylemlerinden elde edildiği belirtilen nakit paraların İstanbul’a nakledildiği belirtildi. Paraların Bochum ve Ratingen kentlerindeki depolarda teslim alındığı ve ardından sayılıp paketlenerek kuryelere teslim edildiği bilgisi de açıklamada yer aldı.

Emniyet, şimdiye dek söz konusu kuryelerin yurt dışına çıkarmaya çalıştığı 6 milyon 764 bin 575 euronun ele geçirildiğini belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.