enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Rus Diplomatları Sınırdışı Etme Kararı

Almanya’dan Rus Diplomatları Sınırdışı Etme Kararı
5 Nisan 2022
653
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya, Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği’nde görevli 40 Rus diplomatı sınırdışı etme kararı aldığını açıkladı. Moskova yönetimi Almanya’nın bu kararına karşılık vereceğini bildirdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bir grup Rusya Büyükelçiliği çalışanını ‘‘istenmeyen kişi’’ ilan ettiklerini açıkladı. Baerbock, Berlin’in Ukrayna silahlı kuvvetlerine desteğini arttıracağını da söyledi.

Baerbock, Ukrayna’nın kuzeyinde sivillerin öldürülmesine atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, “Bucha’dan gelen görüntüler, Rus liderliği ve onun propagandasını izleyenler adına inanılmaz bir vahşeti gözler önüne seriyor’’ dedi.

Baerbock “Federal hükümet bu nedenle, Almanya’da her gün özgürlüğümüz ve toplumumuzun bütünlüğü aleyhinde çalışan önemli sayıda Rus Büyükelçiliği çalışanını istenmeyen kişi olarak ilan etmeye karar verdi’’ diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın listesinde şu anda 104 Rus diplomat kayıtlı durumda.

Bakan Baerbock ‘‘Müttefiklerimizle birlikte verilebilecek başka karşılıkları görüşüyoruz. Rusya’ya yönelik mevcut yaptırımları sıkılaştıracağız, Ukrayna silahlı kuvvetlerine desteğimizi kararlı bir şekilde artıracak ve NATO’nun doğu kanadını güçlendireceğiz’’ diye konuştu.

Moskova: “Karşılık vereceğiz”

Rus Interfax haber ajansı da Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Almanya’nın 40 Rus diplomatı sınırdışı etme kararına karşılık verileceği açıklamasını yaptığını bildirdi.

Ukrayna güçlerinin Rusya’nın işgal ettiği Kiev yakınındaki Buça kasabasını yeniden ele geçirmesiyle kasabada çok sayıda sivilin cansız bedenine rastlanmış ve bu durum uluslararası tepkiye neden olmuştu.

Ukraine's Zelensky Expresses Regret Over Not Meeting Biden Before US-Russia  Summit

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’yı soykırımla suçlarken ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in ‘‘savaş suçlusu’’ olduğunu söylemiş ve savaş suçu mahkemesinde dava açılabilmesi için delil toplanması çağrısında bulunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 05 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.