enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’daki hastanelerde personel sıkıntısı yaşanıyor

Almanya’daki hastanelerde personel sıkıntısı yaşanıyor
28 Aralık 2021
372
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya’da hastanelerin ekonomik olarak zor durumda olduğu ve yeterince sağlık personeli bulamadığı bildirildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, AlmanyaTRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri Hastane Enstitüsü (DKI) tarafından yayımlanan 2021 raporunda hastanelerin ekonomik duruma ilişkin beklentilerin son 20 yılda bu kadar kötü olmadığı ifade edildi.

Raporda hastanelerin yüzde 60’ının 2021’i zararla kapatacağını varsaydığı aktarılarak, böylelikle 2020’ye göre 2021’i zararla kapatacak hastanelerin sayısının 2 kat artacağı ifade edildi.

Sadece her 10 hastaneden 1’inin ekonomik durumunu “iyi” olarak değerlendirdiği belirtilen raporda, hastanelerin yüzde 55’inin mevcut ekonomik durumdan “memnun olmadığı”, yüzde 34’ünün de ekonomik durum konusunda bir değerlendirme yapmak istemediği kaydedildi.

Öte yandan, Almanya’daki hastanelerin personel bulma sıkıntısı yaşadığı belirtildi.

Raporda, 100’den fazla yatağı olan 5 hastaneden 4’ünün, 600’den fazla yatağı olan hastanelerin de yüzde 97’sinin personel açığını kapatamadığı ifade edildi.

Almanya genelinde hastanelerde yaklaşık 14 bin 400 kadro açığı bulunduğuna, bu sayının 2016’ya göre 3,5 kat arttığına işaret edilen raporda, yoğun bakımda ise 7 bin 900 kadronun açık olduğu, bunun 2016’ya göre yüzde 150 artış anlamına geldiği kaydedildi.

Gelecek 3 yılda durum daha kötüleşecek

Raporda hastanelerin yüzde 54’ünün gelecek 3 yılda sağlık personelindeki kadro açığı sorununun daha da kötüleşmesini beklediği belirtildi.

Hastanelerin personel sıkıntısının sebepleri arasında sağlık personelinin emekliye ayrılma yaşının yüksek olması, aşırı yüklenme ve uygun adayların bulunmaması gösterildi.

COVID-19 salgınının hastanelere etkisinin de araştırıldığı raporda, 2021’de her iki hastaneden birinde 2020’ye göre doluluk oranında düşüş yaşandığı kaydedildi.

Bunun sebebi olarak da hastanelerin COVID-19 hastalarına yer bulundurmak için acil olmayan ameliyatları ertelemesi ve COVID-19 bulaşma riskinden dolayı insanların hastaneye gitmemesi gösterildi.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 28 Aralık 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.