enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Yeşiller Partisi Yöneticilerine Soruşturma

Almanya’da Yeşiller Partisi Yöneticilerine Soruşturma
21 Ocak 2022
307
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da iktidar ortağı Yeşiller Partisi yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Stratejik Düşünce Enstitüsü)’ne dayandırdığı haberine göre, Almanya’da aralarında Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck’in de bulunduğu Yeşiller Partisi yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Berlin savcılığı sözcüsü, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadakatsizlik suçlamasıyla soruşturma açıldığını doğruladı.

Soruşturma konusunun yönetim kurulu üyelerinin 2020’de kendilerine ayrıcalıklı olarak 1500 avro koronavirüs ikramiyesi ödenmesi olduğu vurgulandı.

Soruşturmanın parti eş başkanları Annalena Baerbock ve Robert Habeck’in yanı sıra diğer yönetim kurulu üyeleri Michael Kellner, Jamila Schaefer, Ricarda Lang ve Marc Urbatsch’ı kapsadığı kaydedildi.

Söz konusu kişilerin koronavirüs ikramiyesini iade ettikleri ve olayın açıklığa kavuşturulması için savcılıkla iş birliği yaptıkları belirtildi.

Alman medyasındaki haberlerde Baerbock, Habeck, Kellner, Schaefer ve Lang’ın milletvekili oldukları için dokunulmazlıkları bulunduğu ancak savcılığın dokunulmazlıkların kaldırılmasını talep edebileceği aktarıldı.

Öte yandan Yeşiller Partisi, gelecek hafta yapılacak genel kurulda yeni eş başkanlar ile yönetim kurulunu belirleyecek.

[UHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.