enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da tren kazası: En az dört kişi yaşamını yitirdi

Almanya’da tren kazası: En az dört kişi yaşamını yitirdi
4 Haziran 2022
592
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’nın Bavyera eyaletinde meydana gelen tren kazasında en az dört kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir yolcu treni raydan çıktı.

Garmisch-Partenkirchen bölgesinde meydana gelen tren kazasında en az dört kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, kazada 30 kişinin yaralandığını, bunlardan 15’inin hastanede tedavi gördüğünü kaydetti.

Kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan bir Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü, “Görebildiğimiz kadarıyla tüm yolcular trenden tahliye edildi’’ ifadelerini kullandı.

Sözcü, arama kurtarma ekiplerinin hala büyük tehlike arz eden kaza yerini ve vagonları bir kez daha arayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaza meydana geldiği sırada söz konusu trenin oldukça dolu olduğu belirtilirken, kazanın okul çıkış saatine denk gelmesi nedeniyle trende çok sayıda öğrencinin de bulunduğu tahmin ediliyor.

Ulaştırma Bakanı: Trajik görüntüler

Münih yönünde seyretmekte olan trenin raydan çıkmasına neyin neden olduğu henüz bilinmiyor. Kazada bazı vagonların devrildiği ve Garmisch-Partenkirchen’deki kayak merkezinin kuzeyinde bir setten aşağı yuvarlandığı, çok sayıda yolcunun bu esnada camlardan fırladığı kaydedildi.

Gonul Dagı_680*100 banner

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, Garmisch-Partenkirchen’den gelen görüntüleri, “trajik” olarak nitelendirdi. Şu an için olayın boyutlarına ilişkin yalnızca tahmin yürütülebildiğini belirten Bakan, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Wissing, demiryollarıyla yakın iletişim ve dayanışma halinde olduklarını, Bakanlık’tan uzmanların kaza nedenine ilişkin soruşturmayı yürüten yetkililerle birlikte olay yerinde olduğunu ifade etti.

EK Kaynaklar *DW,AFP,dpa

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 04 Haziran 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.