enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:49 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:28 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da çevre örgütleri otomotiv şirketlerine dava açıyor

Almanya’da çevre örgütleri otomotiv şirketlerine dava açıyor
4 Eylül 2021
1.741
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da çevre kuruluşları iklim değişikliğine yönelik politikalarını değiştirmezlerse Volkswagen, BMW, Daimler ve enerji şirketi Wintershall Dea’ye karşı yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ((DW’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da çevre örgütleri Greenpeace ve Alman Çevre Yardım Kuruluşu (DUH) iklim değişikliğine yönelik politikalarını değiştirmezlerse Volkswagen, BMW, Daimler ve doğal gaz ve petrol şirketi Wintershall Dea’ye karşı yasal yollara başvuracak.

Almanya’daki davaların geçen yıl Hollanda’da Shell şirketine karşı açılan ve şirketin iklim değişikliğine karşı eyleme geçmemesi sonucu vatandaşlara karşı olan görevini yerine getirmekte başarısız olduğuna dayanan davayı model alacağı belirtiliyor. Mahkeme Shell şirketinin karbon salınımını 2030 yılına kadar 2019 düzeyinden  yüzde 45 oranında azaltmasına hükmetmişti.

Deutsche Umwelthilfe e.V. in Berlin

Alman Çevre Yardım Kuruluşu (DUH)

Davaların sağlık, özgürlük hakkı ve malını korumayı ihlal konularında açılabileceği değerlendiriliyor. İddiaların Federal Anayasa Mahkemesi’nin Alman hükümetin daha sıkı tedbirler almasına neden olan iklim koruma kararını dayanak alması bekleniyor.

Çevre örgütlerinin talepleri

Greenpeace ve DUH otomotiv şirketlerinin içten yanmalı motor üretimini 2030 yılına kadar sonlandırmasını ve Wintershall Dea’nın 2026 yılına kadar yeni petrol ve gaz sahasında arama yapmamasını talep ediyor. AB Temmuz ayında içten yanmalı motor üretiminin 2035 yılına kadar sonlandırmasını önerisini gündeme getirmişti.

Çevre kuruluşları bunun Paris İklim Anlaşması’ndaki hedeflere ulaşmak konusunda gerekli olduğunu savunuyor.

Şirketlere taleplerini değerlendirmeleri için birkaç hafta süre veren çevre örgütleri şirketlerden olumlu yanıt almadıkları taktirde Alman mahkemelerine dava başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Daimler talepleri kabul etmedi

Daimler ve BMW Paris anlaşması hedeflerine bağlı oldukları belirtildi. Ancak Daimlerden yapılan açıklama çevre örgütlerinin kabul edilmediği belirtildi.

Daimler açılamasında grubun taleplerinin “temelsiz” olduğu belirtilerek, “Bir dava konusu olduğu taktirde kendimizi savunmak için bütün yasal yollara başvuracağız” denildi.

Wintershall Dea ve Volkswagen’dan konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.

EK Kaynaklar *Rtr, AP

[UHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.