enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da çevre örgütleri otomotiv şirketlerine dava açıyor

Almanya’da çevre örgütleri otomotiv şirketlerine dava açıyor
4 Eylül 2021
1.741
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da çevre kuruluşları iklim değişikliğine yönelik politikalarını değiştirmezlerse Volkswagen, BMW, Daimler ve enerji şirketi Wintershall Dea’ye karşı yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ((DW’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da çevre örgütleri Greenpeace ve Alman Çevre Yardım Kuruluşu (DUH) iklim değişikliğine yönelik politikalarını değiştirmezlerse Volkswagen, BMW, Daimler ve doğal gaz ve petrol şirketi Wintershall Dea’ye karşı yasal yollara başvuracak.

Almanya’daki davaların geçen yıl Hollanda’da Shell şirketine karşı açılan ve şirketin iklim değişikliğine karşı eyleme geçmemesi sonucu vatandaşlara karşı olan görevini yerine getirmekte başarısız olduğuna dayanan davayı model alacağı belirtiliyor. Mahkeme Shell şirketinin karbon salınımını 2030 yılına kadar 2019 düzeyinden  yüzde 45 oranında azaltmasına hükmetmişti.

Deutsche Umwelthilfe e.V. in Berlin

Alman Çevre Yardım Kuruluşu (DUH)

Davaların sağlık, özgürlük hakkı ve malını korumayı ihlal konularında açılabileceği değerlendiriliyor. İddiaların Federal Anayasa Mahkemesi’nin Alman hükümetin daha sıkı tedbirler almasına neden olan iklim koruma kararını dayanak alması bekleniyor.

Çevre örgütlerinin talepleri

Greenpeace ve DUH otomotiv şirketlerinin içten yanmalı motor üretimini 2030 yılına kadar sonlandırmasını ve Wintershall Dea’nın 2026 yılına kadar yeni petrol ve gaz sahasında arama yapmamasını talep ediyor. AB Temmuz ayında içten yanmalı motor üretiminin 2035 yılına kadar sonlandırmasını önerisini gündeme getirmişti.

Çevre kuruluşları bunun Paris İklim Anlaşması’ndaki hedeflere ulaşmak konusunda gerekli olduğunu savunuyor.

Şirketlere taleplerini değerlendirmeleri için birkaç hafta süre veren çevre örgütleri şirketlerden olumlu yanıt almadıkları taktirde Alman mahkemelerine dava başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Daimler talepleri kabul etmedi

Daimler ve BMW Paris anlaşması hedeflerine bağlı oldukları belirtildi. Ancak Daimlerden yapılan açıklama çevre örgütlerinin kabul edilmediği belirtildi.

Daimler açılamasında grubun taleplerinin “temelsiz” olduğu belirtilerek, “Bir dava konusu olduğu taktirde kendimizi savunmak için bütün yasal yollara başvuracağız” denildi.

Wintershall Dea ve Volkswagen’dan konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.

EK Kaynaklar *Rtr, AP

[UHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.