enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:32 Kocaeli’nde kar ve yağış önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
09:50 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:38 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
00:31 İstanbul Güngören’de öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajı attığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.
00:30 İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
00:24 CHP’li Özdemir: 11 İlde Çocuk İzlem Merkezi Yok, Çocuklar İkincil Travmaya Açık
00:15 KİAMP T.C. Genel Koordinatörlüğü’nden KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na üst düzey ziyaret
00:12 Futbolda Skandal: Kural hatası Sengal’i şampiyon yaptı
00:11 TBMM haftalık çalışmalarına bugün yoğun bir gündemle başlayacak
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmayın Suriye, Suriyelilerindir
23:02 Bu Maçın Adı: Haksızlık
00:39 Tarihi Çağrı: İki Devlet, Tek Millet ve Sarsılmaz Bir Gelecek
00:30 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:12 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:01 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aylık 9 euroya toplu taşıma bileti satışta

Almanya’da aylık 9 euroya toplu taşıma bileti satışta
24 Mayıs 2022
1.730
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da artan enerji fiyatlarına karşı vatandaşları ekonomik olarak desteklemek için yürürlüğe konulan 9 euroluk biletler satışa çıktı. Biletler 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak ve uygulama üç ay sürecek.

Almanya’da bir süredir merakla beklenen 9 euroluk aylık toplu taşıma biletleri satışa çıktı.

Biletleri, bugünden itibaren Alman demiryolları Deutsche Bahn ile buna bağlı uygulamalar ile bilet satış noktalarından satın almanın mümkün olduğu bildirildi.

Deutsche Bahn’dan yapılan açıklamada şu ana kadar dijital kanallar üzerinden 50 bin adet bilet satıldığı, oluşan yoğun talep nedeniyle sitenin zaman zaman devre dışı kaldığı belirtildi.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından yükselen enerji fiyatlarına  karşı vatandaşları desteklemek için hazırlanan paket kapsamında yürürlüğe konulan biletler Haziran ayından itibaren üç ay süresince yürürlükte kalacak. Ülke genelinde geçerli olan biletlerle, otobüs, tramvay ve tren gibi toplu taşıma araçlarını kullanmak mümkün olacak. Hızlı trenler (ICE,EC) ise uygulamanın dışında bırakıldı.

Federal hükümet, 9 euroluk bilet uygulaması ile vatandaşlara ekonomik destek sağlamanın yanı sıra demiryolları ile seyahatin de özendirilmesini amaçlıyor. 9 euroluk bilet ile normal bilet fiyatları arasındaki maliyet farkını sübvanse eden hükümet, bu teşvik paketi için 2,5 milyar euroluk bir bütçe ayırmıştı.

Akaryakıtta vergi indirimi

Federal hükümet, yükselen enerji fiyatlarından vatandaşların daha az etkilenmesini sağlamak için akaryakıtta fiyatlarının indirilmesi üzerinde de uzlaştı. Federal hükümetin hazırladığı yasa doğrultusunda 1 Haziran’dan itibaren akaryakıttan alınan vergi üç ay süreyle Avrupa hukukunun öngördüğü asgari seviyeye çekilecek. Vergi indirimi sayesinde, benzinin litre fiyatının 30 cent, dizel yakıtların ise litre başına 14 cent ucuzlaması bekleniyor. İndirimlerin vergi gelirlerinde 3 milyar 150 milyon euroluk bir azalmaya yol açacağı tahmin ediliyor.

İndirimin yürürlüğe gireceği 1 Haziran’da benzinliklerin önünde kuyruklar oluşması beklenirken yoğun talepten ötürü benzin arzında sıkıntı yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Otomobil derneği Autmoibilclub’den yapılan açıklamada, sürücülere ay başında “depoda yeterli yakıta sahip olma” tavsiyesinde bulunuldu.

EK Kaynaklar *dpa,AFP

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.