enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da 5 PKK’lıya hapis cezası verildi

Almanya’da 5 PKK’lıya hapis cezası verildi
2 Mayıs 2021
427
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da terör örgütü PKK’nın sözde yöneticisi ile 4 üyesi hapis cezasına çarptırıldı. Teröristlerin adam kaçırma ve alıkoyma olaylarına karıştığı “mahkeme kararıyla” kayıt altına alınmış oldu.

Almanya’da terör örgütü PKK’nın çirkin yüzünü ortaya koyan karar, Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesi’nden geldi.

Mahkeme, Almanya’da 1993 yılından beri yasak olan terör örgütü PKK’ya destek verdikleri adam kaçırma ve alıkoyma olaylarına karıştıkları gerekçesiyle biri sözde yönetici, 5 kişiye hapis cezası verdi.

Para için örgüt üyesini kaçırdılar

Kararda, sanıkların 2018 yılında, örgüt için toplanan paralarla ilgili çıkan anlaşmazlık yüzünden, yine PKK üyesi bir teröristi kaçırdıkları ve kötü muamelede bulundukları kaydedildi.

Mahkeme, sözde örgüt yöneticisi olan sanığı, terör örgütüne üyelik, adam kaçırma ve yaralama gibi eylemlerden suçlu buldu, 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer 4 sanık ise terör örgütüne destek vermek, tehdit, adam yaralama gibi suçlardan 1 buçuk yıl ile 4 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

“Türkiye’de sivil-asker ayrımı gözetmeksizin saldırılar düzenledi”

Mahkemenin kararında terör örgütü PKK’ya ilişkin tespitler de dikkat çekti.

Kararda, PKK’nın Türkiye’de sivil-asker ayrımı gözetmeksizin saldırılar düzenlediğine vurgu yapıldı.

Almanya ve Avrupa’daki diğer ülkelerde de yapısal olarak örgütlenen PKK’nın sempatizanları ve üyeleriyle örgüt için para topladığına işaret edildi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.