enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:01 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:00 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Türk Toplumu’ndan NSU çağrısı: Daha fazla araştırılsın

Almanya Türk Toplumu’ndan NSU çağrısı: Daha fazla araştırılsın
5 Kasım 2021
473
A+
A-

Advertisement

BERLİN-UHA HABER / Almanya Türk Toplumu, ırkçı NSU çetesinin ortaya çıkmasının onuncu yıl dönümünde çetenin daha fazla araştırılmasını istedi. NSU, 8’i Türk 10 kişiyi katletmişti.

Almanya Türk Toplumu derneği, 8’i Türkiye kökenli 10 kişinin katili ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün varlığının ortaya çıkmasının onuncu yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, ırkçı terör örgütünün yapılanmasına yönelik daha fazla araştırma yapılması  çağrısında bulundu.

Almanya Türk Toplumu Eşbaşkanı Gökay SofuoğluAlmanya Türk Toplumu Eşbaşkanı Gökay Sofuoğlu “Siyaset, NSU kompleksinin tam olarak aydınlatılacağına dair söz verdi, ancak ceza davası üç yıl öncehukuki barış sağlanmadan sona erdi” dedi.

Almanya genelinde cinayetleri işlediği 10 yıl boyunca gizli kalan NSU çetesi ile ilgili hala açıklığa kavuşturulması gereken sorular olduğunu belirten Sofuoğlu, bir “aydınlanmadan söz edilemeyeceğini” belirterek, buna karşın devletin NSU karşısındaki tavrı ile daha çok “hem kendi, hem kurban yakınları hem de toplum arasındaki uçurumu daha da derinleştirdiğini” ifade etti.

NSU cinayetlerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Türk Toplumu Eşbaşkanı Sofuoğlu, konunun zamanın hızla ilerlemesine rağmen medya ve sosyal açıdan önemini yitirmediği için mutlu olduğunu söyledi.

NSU çetesinin Almanya’daki Türkiye kökenli insanların kolektif hafızasına kazındığını ifade eden Sofuoğlu,”Bu konu bizim ve bir bütün olarak toplum için ne kadar duygusal ve önemliyse, bir o kadar da, NSU cinayet serisi ve diğer aşırı sağcı saldırılarla ilgili ilerleme, şeffaflık ve hataların çözümünde hassas bir yaklaşım görmek istiyoruz” dedi.

Gökay Sofuoğlu bu bağlamda polis ve iç istihbarat servisi birimlerinde yapılan hataların araştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Infografik Karte Mordopfer der NSU türkisch

NSU cinayetleri

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyeleri 2000-2007 tarihleri arasında sekizi Türk, biri Yunan ve biri de Alman polisi olmak üzere Almanya’nın farklı kentlerinde 10 kişiyi öldürdü. Uzun süre karanlıkta kalan cinayetler, NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın 4 Kasım 2011’de Eisenach’ta gerçekleştirmeye çalıştıkları başarısız bir banka soygununun ardından ölü bulunmaları ile ortaya çıktı. NSU’nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschäpe “cinayete iştirak” suçlamasıyla yargılandı ve müebbet hapis cezası aldı. NSU’nun uzun süre ortaya çıkarılamaması nüfuzlu kişi ya da kurumlar tarafından korunup gizlendikleri kuşkusunu doğurdu. Münih’teki yargılamada ise bu sorulara yanıt bulunamadı.

EK Kaynaklar *KNA

[UHA Haber Ajansı, 05 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.