enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
00:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
00:32 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
00:31 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
00:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Türk Toplumu’ndan NSU çağrısı: Daha fazla araştırılsın

Almanya Türk Toplumu’ndan NSU çağrısı: Daha fazla araştırılsın
5 Kasım 2021
469
A+
A-

Advertisement

BERLİN-UHA HABER / Almanya Türk Toplumu, ırkçı NSU çetesinin ortaya çıkmasının onuncu yıl dönümünde çetenin daha fazla araştırılmasını istedi. NSU, 8’i Türk 10 kişiyi katletmişti.

Almanya Türk Toplumu derneği, 8’i Türkiye kökenli 10 kişinin katili ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün varlığının ortaya çıkmasının onuncu yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, ırkçı terör örgütünün yapılanmasına yönelik daha fazla araştırma yapılması  çağrısında bulundu.

Almanya Türk Toplumu Eşbaşkanı Gökay SofuoğluAlmanya Türk Toplumu Eşbaşkanı Gökay Sofuoğlu “Siyaset, NSU kompleksinin tam olarak aydınlatılacağına dair söz verdi, ancak ceza davası üç yıl öncehukuki barış sağlanmadan sona erdi” dedi.

Almanya genelinde cinayetleri işlediği 10 yıl boyunca gizli kalan NSU çetesi ile ilgili hala açıklığa kavuşturulması gereken sorular olduğunu belirten Sofuoğlu, bir “aydınlanmadan söz edilemeyeceğini” belirterek, buna karşın devletin NSU karşısındaki tavrı ile daha çok “hem kendi, hem kurban yakınları hem de toplum arasındaki uçurumu daha da derinleştirdiğini” ifade etti.

NSU cinayetlerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Türk Toplumu Eşbaşkanı Sofuoğlu, konunun zamanın hızla ilerlemesine rağmen medya ve sosyal açıdan önemini yitirmediği için mutlu olduğunu söyledi.

NSU çetesinin Almanya’daki Türkiye kökenli insanların kolektif hafızasına kazındığını ifade eden Sofuoğlu,”Bu konu bizim ve bir bütün olarak toplum için ne kadar duygusal ve önemliyse, bir o kadar da, NSU cinayet serisi ve diğer aşırı sağcı saldırılarla ilgili ilerleme, şeffaflık ve hataların çözümünde hassas bir yaklaşım görmek istiyoruz” dedi.

Gökay Sofuoğlu bu bağlamda polis ve iç istihbarat servisi birimlerinde yapılan hataların araştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Infografik Karte Mordopfer der NSU türkisch

NSU cinayetleri

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyeleri 2000-2007 tarihleri arasında sekizi Türk, biri Yunan ve biri de Alman polisi olmak üzere Almanya’nın farklı kentlerinde 10 kişiyi öldürdü. Uzun süre karanlıkta kalan cinayetler, NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın 4 Kasım 2011’de Eisenach’ta gerçekleştirmeye çalıştıkları başarısız bir banka soygununun ardından ölü bulunmaları ile ortaya çıktı. NSU’nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschäpe “cinayete iştirak” suçlamasıyla yargılandı ve müebbet hapis cezası aldı. NSU’nun uzun süre ortaya çıkarılamaması nüfuzlu kişi ya da kurumlar tarafından korunup gizlendikleri kuşkusunu doğurdu. Münih’teki yargılamada ise bu sorulara yanıt bulunamadı.

EK Kaynaklar *KNA

[UHA Haber Ajansı, 05 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.