enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya: Rusya’nın dünyayı açlığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz

Almanya: Rusya’nın dünyayı açlığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz
25 Haziran 2022
810
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, G7 ülkeleri olarak, Rusya’nın, Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle dünyanın açlığa sürüklenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

İlk resmi ziyaret sonrası Almanya'dan net mesaj

[Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken]

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA,’ kaynaklı haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile düzenlenen ortak basın toplantısında, “G7 olarak mesajımız açık. Rusya’nın açtığı savaşının dünyayı açlığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Baerbock, ABD ile ortak hareket ettiklerini belirterek “Rusya’nın kasıtlı olarak çıkardığı tahıl kriziyle tüm ülkeleri istikrarsızlaştırarak gıda fiyatlarının patlamasına izin vermesini uluslararası dostlarımızla birlikte izliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ortak değerleri savunmak için birleştik”

Alman bakan, dünyanın en güçlü sanayileşmiş ülkelerinin, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşa karşı özel bir sorumlulukla hareket ettiğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken da Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı ve Rusya’nın Ukrayna’dan ihraç edilecek buğday ve diğer gıda ürünlerini abluka altına almasını eleştirerek “Ortak değerleri savunmak için birleştik. İnsan hakları, demokrasi ve uluslararası hukuku savunmak için birleştik.” diye konuştu.

Blinken, gıda güvenliği konusunda düzenlenen toplantıya liderlik eden Almanya’ya teşekkür etti.

[UHA Haber Ajansı, 25 Haziran 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.