enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:29 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, “İklim Krizi ve Su Güvenliği “ başlıklı konferansta konuştu.
00:24 Kocaelispor Restaurant Loca’sında Önemli İsimler
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Finlandiya ve İsveç konusunda hemen çözüm beklemiyor

Almanya Finlandiya ve İsveç konusunda hemen çözüm beklemiyor
21 Haziran 2022
763
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Üst düzey bir Alman hükümet yetkilisi, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin itirazları konusunda çözüm bulunacağına güvenlerinin tam olduğunu, ancak Madrid zirvesinde çözüm beklemediklerini ifade etti.

Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Alman hükümeti, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye ile anlaşmazlığa gelecek hafta Madrid’de yapılacak zirvede çözüm bulunacağı yönündeki beklentileri aşağı çekti.

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üye olmasının “tarihi boyutu” göz önünde bulundurulduğunda, bunun için “Birkaç haftaya daha ihtiyacımızın olması felaket olmaz” dedi. Alman yetkili, Alman hükümetinin “uzak olmayan bir gelecekte iyi bir çözüm bulunacağına” inandığını dile getirdi.

Alman hükümetinin güvenlik çıkarlarının dikkate alınması için ülkeler arasında “yapıcı bir diyaloğun gerekli, ama aynı zamanda mümkün olduğu” düşüncesini taşıdığını ifade eden Alman yetkili, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği açısından “Aşılamayacak zorlukların bulunmamasının belirleyici olacağı” görüşünde olduklarını söyledi. Alman hükümet yetkilisi, bu nedenle de “her iki tarafın da çıkarlarını dikkate alan bir çözüm bulunacağına güvenlerinin tam” olduğunu belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları başlatmasının ardından askeri tarafsızlık ilkesinden vazgeçen Finlandiya ve İsveç, Mayıs ayında NATO’ya üyelik başvurusunda bulunmuştu. Finlandiya ve İsveç’in üye olabilmesi için NATO’ya üye 30 ülkenin onayı gerekiyor. Ancak Türkiye, PKK’ya destek verdikleri gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğini bloke ediyor.

NATO’ya üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirve, 29-30 Haziran’da Madrid’de düzenlenecek.

EK Kaynaklar *AFP, Reuters

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.