enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:38 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Dışişleri Bakanı: Finlandiya ve İsveç için NATO’nun kapıları açıktır

Almanya Dışişleri Bakanı: Finlandiya ve İsveç için NATO’nun kapıları açıktır
16 Mayıs 2022
623
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Finlandiya ve İsveç için NATO’nun kapılarının açık olduğunu söyledi.

Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Berlin’de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

TRT_Francais_680*100 banner

NATO’nun, herkes için güvelik açısından her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirten Baerbock, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın, ortak değerleri ve ilkeleri paylaşanları her zamankinden daha da yakınlaştırdığını söyledi.

Baerbock, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın, Finlandiya ve İsveç’in büyük olasılıkla NATO’ya katılımına yol açacağını, bunun 24 Şubat’tan önce planlanmadığını belirterek, bu iki ülkenin sadece dost ve partner değil çoktan Avrupa ailesinin üyeleri olduğunu dile getirdi.

Bundan dolayı bu ülkelerin kendi güvenliğiyle ilgili alacakları tüm kararlara tam destek vereceklerini vurgulayan Baerbock, “Onlar için NATO’nun kapıları açıktır ve eğer bu kapıdan geçmeye karar verirlerse onları, kollarımızı açarak karşılarız” dedi.

“İttifaka katılmaları NATO’yu güçlendirecektir”

Baerbock, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine askeri olarak hazır oldukları konusunda da şüphenin bulunmadığına işaret ederek, bu ülkelerin ordularının NATO’nun yapılarına dahil olduğunu dile getirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı, iki ülkenin ittifaka katılmalarının NATO’yu güçlendireceğini belirterek, aslında üyelik kartı olmadan şimdiden ittifaka üye olduklarını söyledi.

Baerbock, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olmayı seçmeleri durumunda Almanya’da bunun onay sürecinin hızlı gerçekleşeceğini yineledi.

Ukrayna’daki savaşa da değinen Baerbock, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nda, gelecek haftalarda ve aylarda Ukrayna’ya nasıl yardım edileceğinin de ele alındığını söyledi.

Baerbock, Ukraynalıların ülkelerini savunmaları için, özellikle askeri alanda verilen desteğin azaltılmaması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı, bu savaşın hızlı sona ermeyeceğinin bilincinde olduklarını vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 16 Mayıs 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.