enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Başbakanı Scholz, Rusya’ya yaptırımların devam etmesinin önemini vurguladı

Almanya Başbakanı Scholz, Rusya’ya yaptırımların devam etmesinin önemini vurguladı
3 Haziran 2022
465
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uygulanan yaptırımları sürdürmesinin önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğinin ‘TRT Haber, AA’ya dayandırdığı haberine göre, Scholz, Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi.

Zirvede AB’ye üye ülkelerin güçlü bir birliktelik sinyali vermelerinin ve Ukrayna’nın desteklenmesine ilişkin ortak adımları atmalarının önemli olduğunu aktaran Scholz, zirvede, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve kendisinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptıkları görüşmeye ilişkin diğer AB liderlerine bilgi verdiklerini anlattı.

“Altıncı yaptırım paketi Rus petrolüne ambargoyu içeriyor”

Scholz, Ukrayna’ya savaş açan Rusya’ya yönelik AB’nin şimdiye kadar 5 yaptırım paketi uyguladığını ve altıncısını da uygulamaya koyacaklarını belirterek, “Hızlı ve vaktinde kararlaştırdığımız yaptırımlara devam ettirmemiz önemli.” dedi.

Altıncı yaptırım paketine de mutabakatla varıldığını vurgulayan Scholz, bu paketin, Rus petrolüne ambargo getirilmesini içerdiğini ifade etti.

Scholz, bunun Rusya’nın ekonomisi ve refahı için ciddi sonuçları olacağını belirterek, “Yaptırımların açık bir amacı var; Rusya’nın bu savaşı sona erdirmesi ve birliklerini Ukrayna’dan geri çekmesi için harekete geçirilmesi ve Ukrayna ile makul ve adil bir barış üzerinde anlaşmaya varması” değerlendirmesinde bulundu.

“Bazı Avrupa ülkeleri için istisna getirdik”

Ambargonun, Rus petrol ithalatının yüzde 90’ını kapsadığını aktaran Almanya Başbakanı, bazı Avrupa ülkeleri için istisna getirdiklerini anlattı.

Şansölye Scholz, Ukrayna’ya silah desteği vermeye devam edeceklerini, ayrıca stoklarındaki Sovyet dönemine ait silah ve teçhizatları Ukrayna’ya verecek ülkelere, değişim sistemiyle silah ve teçhizat vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

 

“Çekya ile somut anlaşma yapıldı”

Bu konuda Çekya ile somut anlaşma yaptıklarını anımsatan Scholz, bu teçhizata sahip Yunanistan ile de anlaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Scholz, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bunu görüştüğünü ifade ederek, “Biz de onlara zırhlı tank sağlayacağız. Bu şimdi Savunma Bakanlığında konuşulacak ve hızlı bir şekilde uygulanacak.” diye konuştu.

Başbakan Scholz, Polonya ile de bu değişim sistemini gerçekleştirmeyi planladıkları bilgisini paylaştı.

Gonul Dagı_680*100 banner

 

“Ukrayna’nın yeniden imarı gündeme geldi”

Ukrayna’nın yeniden imarının da zirvede gündeme geldiğini aktaran Scholz, bunun gelecek yıllar için büyük bir görev olacağını ifade etti.

Rusya’dan ithal edilen doğal gaza ilişkin de Scholz, Almanya’nın, büyük bir hızla Rus gazından bağımsız hale gelmek için çalıştığını, bunun için gerekli altyapıyı kurmayı sürdürdüklerini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 03 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.