enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:21 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:12 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
11:32 Kocaeli’nde kar ve yağış önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
09:50 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:38 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya 13 milyon doz aşı hibe etti

Almanya 13 milyon doz aşı hibe etti
10 Ekim 2021
818
A+
A-

UHA HABER / Almanya’nın yoksul ülkelere bugüne dek 13 milyon dozdan fazla koronavirüs aşısı hibe ettiği bildirildi. Hedef, sene sonuna dek bu sayıyı 100 milyona çıkarmak.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’nın bugüne dek farklı ülkelere 13 milyon dozdan fazla koronavirüs aşısı hibe ettiği bildirildi.

Reuters haber ajansının, Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan elde ettiği verilere dayanan haberine göre Almanya, 15 farklı ülkeye 13 milyon bin 280 doz aşı yardımında bulundu. Bunlardan yaklaşık 7,3 milyon doz aşının iki ülke ilişkileri üzerinden, yaklaşık 5,7 milyon doz aşının da, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) aracılığıyla ulaştırıldığı belirtildi.

Almanya’nın en fazla aşı gönderdiği ülkeler arasında, ilk sırada 790 bin doz aşı ile Bangladeş yer alıyor. Bu ülkeyi, 386 bin 400 doz aşı ile Gana, 300 bin doz aşı ile Botsvana, 272 bin 640 doz aşı ile Fildişi Sahili ve 117 bin 120 doz aşı ile Mısır izliyor.

Almanya’da federal hükümet tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, sene sonuna dek 100 milyon doz aşı hibe edileceği duyurulmuştu. Hükümet bunun yanı sıra COVAX’a maddi yardımlarına da devam ediyor.

Söz konusu programa en fazla maddi destek sağlayan ülkeler içinde ikinci sırada yer alan Almanya, bu sayede yüzlerce milyon doz aşının da tedariğine ve dağıtımına katkıda bulunuyor. Yoksul ülkelere koronavirüs aşısı ulaştırma konusu, uluslararası alanda tartışılan konular arasında yer alıyor.

EK Kaynaklar *Reuter

[UHA Haber Ajansı, 10 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.