enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:57 CHP’de Görele Belediyesi krizi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya: 100 yaşındaki Nazi muhafızı, 3 bin 518 cinayete ortak olmaktan mahkemeye çıkıyor

Almanya: 100 yaşındaki Nazi muhafızı, 3 bin 518 cinayete ortak olmaktan mahkemeye çıkıyor
4 Ağustos 2021
351
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da bir mahkeme, 2. Dünya Savaşı sırasında Berlin dışındaki bir toplama kampında Nazi SS muhafızı olarak görev yaptığı iddiasıyla 3 bin 518 cinayete ortak olmakla suçlanan 100 yaşındaki bir kişi için duruşma tarihi belirledi.

  Neuruppin eyalet mahkemesi sözcüsü, duruşmanın ekim ayı başlarında başlayacağını söyledi. Suçlanan kişinin kimliği Alman gizlilik yasaları nedeniyle açıklanmadı.

Şüphelinin 1942-1945 yılları arasında Sachsenhausen kampında Nazi Partisinin paramiliter kanadının kayıtlı bir üyesi olarak çalıştığı iddia ediliyor.

Yetkililer, ileri yaşına rağmen zanlının mahkemeye çıkacak kadar uygun görüldüğünü, ancak mahkemenin günlük oturumlarının süre sınırlı olması gerekebileceğini söylüyorlar.

Mahkeme sözcüsü Iris le Claire, “Tıbbi bir değerlendirme, sınırlı bir şekilde yargılanmaya uygun olduğunu doğruladı” dedi.

Neuruppin eyalet ofisine bu dava, 2019 yılında Ludwigsburg’daki Nazi dönemi savaş suçlarını soruşturmakla görevli özel federal savcılık tarafından verildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, sanığın Berlin dışındaki Brandenburg eyaletinde yaşadığı söyleniyor.

Sachsenhausen, 1936’da Adolf Hitler’in SS subaylarına Nazi toplama kampı sisteminin tam kontrolünü vermesinden sonra ilk yeni kamp olarak Berlin’in hemen kuzeyinde kuruldu. Nazilerin Almanya, Avusturya ve işgal altındaki topraklarda inşa ettiği labirent ağı için örnek bir tesis ve eğitim kampı olması amaçlandı.

Kampta 100 binden fazla kişi öldürülmüş olabilir

1936-1945 yılları arasında bu kampta 200 binden fazla insan tutuldu. On binlerce mahkûm açlık, hastalık, zorunlu çalıştırma ve diğer sebeplerin yanı sıra tıbbi deneyler, vurulma, asma ve gaz dahil farklı yöntemlerle sistematik şekilde öldürüldü.

Tarihçiler ve araştırmacılar öldürülenlerin sayısının 100 binden fazla olabileceğeini düşünüyor. Savaş sırasında Sachsenhausen kampı, diğerlerinin yanı sıra Sovyet savaş esirlerini de kapsayacak şekilde genişletilmişti.

Sovyetler Birliği, kampı alıp kendileri için kullandı

Sachsenhausen kampındakiler Nisan 1945’te Sovyetler tarafından kurtarıldı ancak Sovyetler Birliği burayı bu kez kendi düşmanları ve muhalifleri için kullanacakları bir başka kampa dönüştürdü.

HABER : Sertaç AKTAN & EuroNews

[UHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.