enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya: 100 yaşındaki Nazi muhafızı, 3 bin 518 cinayete ortak olmaktan mahkemeye çıkıyor

Almanya: 100 yaşındaki Nazi muhafızı, 3 bin 518 cinayete ortak olmaktan mahkemeye çıkıyor
4 Ağustos 2021
348
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da bir mahkeme, 2. Dünya Savaşı sırasında Berlin dışındaki bir toplama kampında Nazi SS muhafızı olarak görev yaptığı iddiasıyla 3 bin 518 cinayete ortak olmakla suçlanan 100 yaşındaki bir kişi için duruşma tarihi belirledi.

  Neuruppin eyalet mahkemesi sözcüsü, duruşmanın ekim ayı başlarında başlayacağını söyledi. Suçlanan kişinin kimliği Alman gizlilik yasaları nedeniyle açıklanmadı.

Şüphelinin 1942-1945 yılları arasında Sachsenhausen kampında Nazi Partisinin paramiliter kanadının kayıtlı bir üyesi olarak çalıştığı iddia ediliyor.

Yetkililer, ileri yaşına rağmen zanlının mahkemeye çıkacak kadar uygun görüldüğünü, ancak mahkemenin günlük oturumlarının süre sınırlı olması gerekebileceğini söylüyorlar.

Mahkeme sözcüsü Iris le Claire, “Tıbbi bir değerlendirme, sınırlı bir şekilde yargılanmaya uygun olduğunu doğruladı” dedi.

Neuruppin eyalet ofisine bu dava, 2019 yılında Ludwigsburg’daki Nazi dönemi savaş suçlarını soruşturmakla görevli özel federal savcılık tarafından verildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, sanığın Berlin dışındaki Brandenburg eyaletinde yaşadığı söyleniyor.

Sachsenhausen, 1936’da Adolf Hitler’in SS subaylarına Nazi toplama kampı sisteminin tam kontrolünü vermesinden sonra ilk yeni kamp olarak Berlin’in hemen kuzeyinde kuruldu. Nazilerin Almanya, Avusturya ve işgal altındaki topraklarda inşa ettiği labirent ağı için örnek bir tesis ve eğitim kampı olması amaçlandı.

Kampta 100 binden fazla kişi öldürülmüş olabilir

1936-1945 yılları arasında bu kampta 200 binden fazla insan tutuldu. On binlerce mahkûm açlık, hastalık, zorunlu çalıştırma ve diğer sebeplerin yanı sıra tıbbi deneyler, vurulma, asma ve gaz dahil farklı yöntemlerle sistematik şekilde öldürüldü.

Tarihçiler ve araştırmacılar öldürülenlerin sayısının 100 binden fazla olabileceğeini düşünüyor. Savaş sırasında Sachsenhausen kampı, diğerlerinin yanı sıra Sovyet savaş esirlerini de kapsayacak şekilde genişletilmişti.

Sovyetler Birliği, kampı alıp kendileri için kullandı

Sachsenhausen kampındakiler Nisan 1945’te Sovyetler tarafından kurtarıldı ancak Sovyetler Birliği burayı bu kez kendi düşmanları ve muhalifleri için kullanacakları bir başka kampa dönüştürdü.

HABER : Sertaç AKTAN & EuroNews

[UHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.