enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman askerlerin Afganistan öfkesi

Alman askerlerin Afganistan öfkesi
20 Ağustos 2021
341
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Ordu Derneği Başkanı Wüstner, Afganistan’da görev yapan eski askerlerin “acı” ve “öfke” içinde olduğunu belirterek, yaşananları “siyasi bir fiyasko” olarak nitelendirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,dpa,epd / ET,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Alman ordusu mensuplarını temsil eden Ordu Derneği’nin Başkanı Andre Wüstner, NATO görevi kapsamında Afganistan’da eskiden görev yapmış Alman ordu mensuplarının, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinden acı ve yer yer “aşırı öfke” duyduklarını ifade etti.

ARD televizyonunda yayınlanan Morgenmagazin programına katılan Wüstner, Afganistan‘da çeşitli dönemlerde görev yapan çok sayıda askerin yaralandığını ya da silah arkadaşının ölümüne şahit olduğunu belirterek, bu kişilerin şimdi, “Neden?” ve “Her şey boşuna mıydı?” sorusunu sorduklarını dile getirdi.

“Siyasi felaket, trajedi…”

Genelkurmay makamının aylar önce Afganistan’dan tahliye planları hazırladığını vurgulayan Wüstner, bununla ilgili siyasi kararın çok geç alındığını belirterek, yaşananları “Siyasi bir felaket, bir trajedi” olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in konuya dair açıklamalarına katıldığını söyleyen Wüstner, “Gördüğümüz şeyler utanç verici” dedi.

Andre Wüstner

Andre Wüstner

Afganistan’da görev yapmış askerlere ve onların yakınlarına, Afganistan misyonunun yaklaşık 20 yılın ardından başarısızlıkla sonuçlandığını anlatmanın zor olduğunu ifade eden Wüstner, “Bu süre içinde yaşanan onca zorlukla beraber çok sayıda evlilik sona erdi” dedi.

Afganistan tecrübesinden sonra, Alman askerlerinin halihazırda görevde bulunduğu diğer tehlikeli dış misyonlara dikkat çeken Andre Wüstner, siyasete olan güvenin kaybolabileceği uyarısında bulunarak, “Mali’den ve başka bölgelerden aldığımız çok sayıda mektupta (siyasetin) yanlış değerlendirmelerine yönelik sorular geliyor” ifadesini kullandı.

Wüstner ayrıca, Alman Savunma Bakanlığının, askerlerin soru ve sorunlarına bir yanıt verebileceğini ümit ettiğini belirtti.

EK Kaynaklar : AFP,dpa,epd

[UHA Haber Ajansı, 20 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

UHA / İnternational News Agency, Türkiye merkezli 1994 tarihinde kurulan ajansın diğer versiyonları olan UHA uluslararası yayınlanan günlük haber ajansı Europe ve Hollanda'da 2000 yılında, ABD'de ise 2022 yılında kuruldu. www.uhahaberajansi.com,içeriklerinin daha geniş bir okur ve izleyici kitlesine ulaşması için yurtdışındaki Deutsche Welle (DW), Güncel Kocaeli, EuroNews, Novaya Gazeta Europe, Sputnik News, Filistin Haber Ajansı'na (WAFA)ve Kosovaport gibi çeşitli yayın kuruluşları ile ortaklıklar yürütmektedir. www.uhahaberajansi.com kaynaklı özel haberlerin izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden farklı sitelerde yayınlanması yasaktır. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. www.uhahaberajansi.com harici linklerin sorumluluğunu almaz. www.uhahaberajansi.com, İstanbul, Ankara ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Tüm hakları saklıdır.