enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AKŞAM Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, Makak maymunları bile alkışlardı sizi!..

AKŞAM Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, Makak maymunları bile alkışlardı sizi!..
24 Temmuz 2021
325
A+
A-

UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, ‘Makak maymunları bile alkışlardı sizi!..’ başlıklı köşe  yazısında, neredeyse her hafta yeni bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) skandalıyla karşılaşıldığını ve  işin kötü yanının, artık çok doğal karşılanır olduğuna dikkat çekiyor.

Hikmet Genç - BiyografyaHikmet Genç, “Tamam, CHP’den büyük hizmetler projeler falan beklemedik. Öyle hayaller kurmadık. Mevcudu koruyabilseler, projeleri devam ettirseler bile çok iş yapmış olacaklardı. Neticede CHP’den söz ediyoruz. Şimdiye kadar ülkeye hiçbir katkısı hizmeti olmamış bir zihniyet. (heykelcilik hariç tabii) Ama onu da beceremediler. İstanbul’a bu kadar kötülük yapacaklarını biz de tahmin edemedik. Zira 2 yılın bilançosu çok ağır” diyor.

“”Şeref namus” sözü dediler, ama 15 bin işçiyi işten çıkarıp 17 bin işçi alacağı kimin aklına gelirdi? “Tasarruf” deyip kişi başı 6 bin liralık yemek yiyeceklerini kim bilebilirdi?” diyen Hikmet Genç, “Liyakat diye yırtındılar, elemanların 35’ini CHP den,15’ini İyi Parti’den, 15’ini diğer partilerden, geri kalanlarda kalan bir şey varsa kariyer merkezinden aldıkları ortaya çıktı.” şeklinde aktarıyor.

Hiç utanmadılar!

Hikmet Genç, İmamoğlu’nun, ucuzlatacağım dediği aklınıza ne gelirse; Okul servisi, taksi ve minibüs, İspark, sosyal tesisler, halk ekmek, su vesairezam yaptı  Okul servisi, taksi ve minibüs, İspark, sosyal tesisler, halk ekmek, su vesaire zam yaptığının altını çiziyor.

“75 liralık yardım kolisinin, “Prototip-150″ modelini üretmesini, İstanbul’u sel alırken tatile çıkmasını, hastane yolu yerine yüzen tenis kortu yaptırmasını, temel atmama töreni, açılanı bir daha açmasını falan geçtik…” diyen Hikmet Genç, bunun gibi yüzlercesinin bulunduğunu ve  “Kendi kaynakları kendine yeter, nimet nimet” deyip, İstanbul’u gırtlağa kadar borçlandırması, merkezi idareden tam mali destek almasına karşın, “engelleniyoruz” yalanı, Fazilet Durağı tiyatrosu gibi şeyler İBB için artık vakayı adiye” olduğunu ifade ediyor.

Her yıl için 20 bin konut sözü verip, 2 yıldır tek bir konut yapmamasının, “630 kilometre metro hattı yapacağız” deyip 2 yılda 2 km’lik metro hattını açmasının da garipsenmediğinin altını çizen AKŞAM Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, Geçen hafta deprem olduğunda “Deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli, geçmiş olsun” diyen İmamoğlu’nun deprem bütçesini küçültenin de kendisi olduğuna dikkat çekiyor.

İmamoğlu’nun, “İstanbul’un trafik sorununu ‘Megabüs‘le çözeceğim” dediğini hatırlatan Hikmet Genç, “Hadi biz hiçbir şey görmedik. Lakin uydurduğu megabüsü bugün sorsan, kendisi de ne olduğunu bilmez” diyor.

Hikmet Genç, ama İmamoğlu’nun umurunda olmadığını. çıkıp milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeye devam ettiğini, kısacası İstanbul’un alarm verdiğini ve  İstanbullularla maytap geçtiğini söylüyor.

Hikmet Genç, ‘Makak maymunları bile alkışlardı sizi!..‘ başlıklı köşe yazısını şöyle noktalıyor:

“Eh biz de işi deliliğe vurduk artık. İmamoğlu’un seçim öncesi vaatlerine bir daha baktım.

“2 yeni biyolojik arıtma tesisi yapacağız. Marmara Denizi’nin kirlenmesine engel olacağız. Denize girilebilecek, “lüfer” yok olmayacak, “orkinos” geri gelecek” demiş. (Twiti hâlâ duruyor orada).

Müsilaj var. Denizi bi’görebilsek.., ‘lüfer mi var’, ‘orkinoslar geri döndü mü’ göreceğiz!

Lüferi orkinosu bilmem de, yakında Marmara Denizi’nde “Galapagos İguanası” görsek de şaşırmayız artık!

Biyolojik arıtma tesisinin heykelini yapsaydınız bari.

En azından “makak maymunları” alkışlardı sizi!..”

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[UHA Haber Ajansı, 24 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.